NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Doe de installatiewereld plezier en kies voor OpenTherm

Doe de installatiewereld plezier en kies voor OpenTherm

Voor woningen die niet meteen of niet eenvoudig op een all-electric warmtepompsysteem kunnen overstappen, biedt een hybride warmtepompsysteem een interessante uitkomst. Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld zelfs 75% aardgas te besparen valt. Ofwel, zo’n 1000 euro per woning per jaar, zelfs wanneer je het toegenomen elektriciteitsgebruik meeneemt in de berekening. Om die besparing te behalen, heb je wel een slim systeem nodig. Zie daar de Honeywell Home OpenTherm-systemen van Resideo.

De kwaliteit van het afgiftesysteem én de regeltechniek zijn van cruciaal belang om in elke situatie tot goede prestaties te komen. Om een hybride installatie succesvol te kunnen toepassen, is een ‘meten = weten-aanpak’ noodzakelijk. Alleen als de eigenaar en/of installateur kan zien wat de installatie doet, kan hij of zij vervolgens de prestatie verbeteren.

Generieke oplossing

“De eerste neiging die – eerlijk gezegd ook bij mij – opkomt is dat we daarvoor een slimme oplossing moeten bedenken”, begint Arnold Bakker, applicatie specialist bij Resideo. Hij vervolgt enthousiast: “Een ‘kastje-slim’, waarmee we die afstemming tussen de twee opwekkers perfect kunnen regelen. Maar eigenlijk doen we daar niemand een plezier mee.

Er moet een communicatiemethode komen waardoor elke ketel en elke warmtepomp – ongeacht welk merk – met elkaar kan ‘praten’. Eén generieke oplossing. Gelukkig is die er ook!”

Natuurlijk kleven er wat eisen aan die generieke oplossing: “Hij moet meer kunnen dan alleen aan/uit en hij moet de status van de apparaten kunnen zien. Toestellen mogen niet gelijktijdig kunnen werken, terwijl het informeren van de ketel zonder horten of stoten mag zijn. Kortom, een regeling die eenvoudig werkt, gemakkelijk aan te sturen is en fase-afhankelijk functioneert. Het liefst zelfs een techniek die bekend is in de hele sector. OpenTherm vormt de oplossing!”

Kastje-slim

“Ga dus niet op zoek of aan de slag met een nieuw soort slim kastje, maar implementeer besturing via OpenTherm. Jij blij, de installatiewereld blij, klant blij”, draagt Bakker aan. “Wij fabrikanten zorgen dan wel dat de klant en installateur het totale systeem slim kunnen aansturen en alle parameters kunnen zien die zij nodig hebben. Want de installatiebranche zit, zeker nu, niet te wachten op nog meer complexiteit.”

Ontdek meer van Resideo’s oplossingen en producten via resideo.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details