NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Drie belangrijke trends die de toegangscontrolesystemen van morgen beïnvloeden

Drie belangrijke trends die de toegangscontrolesystemen van morgen beïnvloeden

Al deze veranderingen zijn echter niet allemaal slecht. Een versnelling van innovatie, ­ontwikkeling en verandering vindt plaats op vele gebieden.

Zoals u misschien al had geraden, is toegangscontrole er daar één van. Bouwpromotoren omarmen nu al nieuwe technologieën. Deze nieuwe technologieën komen zowel de bedrijven als de mensen die het gebruiken ten goede. De sector is dus voortdurend in ontwikkeling. Hier zijn de drie belangrijke elementen om op te letten:

Beheer & controle

Werken op afstand en online werken is dit jaar de norm geworden. Dit zou de manier waarop bouwheren werken, kunnen veranderen. Aangezien er geen kantoren meer nodig zijn, maakt de technologie voor beheer op afstand nu toegangscontrole tot verschillende gebouwen mogelijk. Dit papierloze proces elimineert inconsistenties in de beveiliging doordat toegang in realtime kan worden verleend of ingetrokken.

Mobiele aanpak eerst…

Na een jaar van quarantaine, opsluiting en werken op afstand brengen velen van ons nu meer tijd door aan de telefoon. In april 2020 zaten we zelfs gemiddeld 3 tot 4 uur per dag aan onze mobiele apparaten gekluisterd! Met dit in het achterhoofd, hebben de ontwikkelaars van Intratone gekozen voor oplossingen voor toegangscontrole die op afstand en mobiel gericht zijn.

Maar wat zijn de voordelen? In de eerste plaats vervalt de noodzaak van systematisch fysiek contact en wordt de veiligheid van de gebruiker verbeterd. Het is ook een kans om kosten te besparen, of het nu gaat om materiaal, reizen of tijd. Ten slotte zijn deze oplossingen gemakkelijk te gebruiken en perfect geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. Dankzij het beveiligde online beheersysteem kunnen huisvestingsprofessionals voortaan snel en eenvoudig de toegang tot gebouwen beheren, waar ze zich ook bevinden!

…om de toekomst tegemoet te treden!

Biometrische technologie, die ooit werd beschouwd als iets uit  sciencefictionfilms, is nu een realiteit en zal naar verwachting in de toekomst gecodeerde toegang vervangen. In het licht van de COVID-19-pandemie heeft innovatie op dit gebied een hoge vlucht genomen. Ontwikkelaars trachten gezichtherkenningssystemen van betere kwaliteit tegen betaalbare prijzen te creëren. De installatie zou binnenkort even kosteneffectief kunnen zijn als een badgesysteem. Maar er zijn uitdagingen: de technologie moet  geavanceerd genoeg zijn om identiteitsdiefstal te voorkomen, zich te leren aanpassen aan eventuele veranderingen in de gelaatstrekken van mensen, de ­privacy van gegevens te waarborgen en nog veel meer om een echt doeltreffende optie voor flatgebouwen te zijn.

En dan zijn er nog implantaten, computeronderdelen die in het lichaam worden ingebracht om toegang te krijgen…. Voorlopig is het nog heel erg in de films, maar als je in het kamp van Elon Musk zit, zouden ze wel eens sneller realiteit kunnen worden dan je denkt. 

Neem contact op met één van de Intratone mede­werkers, als u meer wilt weten over de manier waarop Intratone voldoet aan de behoeften op het gebied van toegangscontrole van appartementsgebouwen, nu en in de toekomst!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details