Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

​​Drie innovatieve producten om te verwarmen en te koelen

Remeha-Elga-Ace-AMBIANCE-2
Remeha Elga Ace: ‘De intelligente regeling bepaalt of er wordt verwarmd op basis van de warmtepomp, of moet de gasketel als extra hulp worden aangesproken?’

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Remeha

15 oktober 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Verwarmingsspecialist Remeha introduceert drie nieuwe toestellen voor de huishoudelijke armt: de hybride warmtepomp Elga Ace, de airconditioningreeks Diva en de gaswandketel Avanta Ace. Zo breidt het reeds zeer veelzijdige assortiment van oplossingen van Remeha nog net dat tikkeltje verder uit. ‘Het bewijs dat we kunnen inspelen op de specifieke noden van de markt’, klinkt het.

Anno 2021 is het niet langer een realistische keuze om gebouwen te verwarmen op basis van fossiele grondstoffen. Een switch naar meer duurzame oplossingen, al dan niet gevoed met hernieuwbare energie, dringt zich op. Dat beseft Remeha als geen ander, en dus voegt het duurzame, innovatieve producten toe aan zijn gamma. Belangrijk daarbij is dat het bedrijf zich niet vastpint op één energievorm: “De wonderoplossing bestaat niet”, zegt Nicolas Van Dyck, Marketing Manager bij Remeha. “Zo denken we niet dat de oplossing uitsluitend uit elektrische oplossingen zal bestaan. Remeha gelooft in meerdere wegen naar meer duurzaamheid, waarbij ook gasvormigen – met daarbij de evoluties rond waterstof indachtig – een rol zullen spelen.”

Nicolas Van Dyck, Marketing Manager bij Remeha.

Elektriciteit en gas

Het rotsvaste vertrouwen van Remeha in een combinatie van elektrische en gasgerichte oplossingen, uit zich wellicht het meeste in de ontwikkeling van Elga Ace. “Elga staat voor ELektriciteit en GAs, en is een compacte, hybride warmtepomp”, zegt Van Dyck. “Deze kan je koppelen aan een bestaande gaswandketel en neemt de besturing van die ketel over. De intelligente regeling bepaalt of er wordt verwarmd op basis van de warmtepomp, of moet de gasketel als extra hulp worden aangesproken? De Elga Ace kan daarbij rekening houden met verschillende criteria, zoals de energieprijzen van dat moment of de mate waarin de klant ecologisch wenst te verwarmen.” Met Elga Ace richt Remeha zich op bestaande woningen met een gasketel. “Zo kan je die huizen nu al verduurzamen, zonder dat je nu reeds moet weten welke evoluties rond verwarming de toekomst nog zal meebrengen”, aldus Van Dyck.

Remeha Avanta Ace.

Stijgende koelvraag

Met Diva introduceert Remeha ook een nieuwe reeks airconditioningunits. Zo beschikt de firma over een breed gamma om te koelen, zowel voor huishoudelijk als voor commercieel gebruik. Van Dyck: “We zien dat er steeds meer vraag komt naar aantrekkelijke koelingsoplossingen, om zo in de zomer aan comfort te winnen. Bovendien kunnen de units in sommige gevallen ook ingezet worden om in de winter te verwarmen.” Installateurs hebben een koeltechnisch certificaat nodig om producten uit de Diva-reeks te installeren, maar indien nodig kan Remeha de installateurs bijstaan bij het aansluiten van de koelgasleidingen. Ook aan duurzaamheid is gedacht bij de ontwikkeling van de Diva-reeks, want de toestellen maken gebruik van het milieuvriendelijkere koelgas R32.

Remeha Diva: ‘We zien dat er steeds meer vraag komt naar aantrekkelijke koelingsoplossingen, om zo in de zomer aan comfort te winnen.’

Inox ketellichaam

Tot slot introduceert Remeha ook de gaswandketel Avanta Ace. “Deze naam kan bekend in de oren klinken, want het is een alternatief voor onze Avanta Plus, een vertrouwd concept”, zegt Van Dyck. “Avanta Plus is een aluminium ketel, maar heel wat klanten vragen naar een inox ketellichaam. Op die vraag bieden we met Avanta Ace – een gasketel met een betaalbaar, compact ketellichaam uit inox – een antwoord. Avanta Ace bevordert vlotte en onderhouds­vriendelijke installatie en komt goed van pas in projectbouw of sleutel-op-de-deur woningen, waar dit soort oplossingen vaak gevraagd wordt. De ontwikkeling is het bewijs dat Remeha in staat is om zijn productgamma af te stemmen op de specifieke noden van de markt in een bepaald land.” Avanta Ace gaat gepaard met het Ace-platform voor regeling en sturing. Met deze drie nieuwe producten gaat Remeha er prat op een breed en veelzijdig gamma aan te bieden, waarbij het rekening houdt met uiteenlopende voorkeur op vlak van energievormen en budgetten. Het gamma gaat van eenvoudige basisketels tot geavanceerde, duurdere high-end modellen. De nieuwe producten worden verdeeld via de groothandel.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details