NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
DUCO geeft extra zuurstof aan (knelpunt)vacatures met nieuwe wervingscampagne en jobsite

DUCO geeft extra zuurstof aan (knelpunt)vacatures met nieuwe wervingscampagne en jobsite

Duco Ventilation & Sun Control,  ventilatie- en zonweringspecialist, is in volle verandering en expansie op meerdere domeinen. Om die groei op te vangen is het bedrijf volop op zoek naar nieuwe, enthousiaste krachten. Om het invullen van openstaande vacatures extra zuurstof te geven, sloegen HR en marketing de handen in elkaar. Dit resulteerde in een krachtige wervingscampagne met een nieuwe, aantrekkelijke jobsite en een aantal ‘real-life’ wervingsvideo’s.

Belangrijke schakel in de organisatie

Werknemers zijn de motor van het bedrijf. Investeren in mensen is dan ook een speerpunt voor DUCO. Dit komt tot uiting in dingen zoals moderne kantoorgebouwen, financiële gezondheid, investeringsplannen. Daarnaast zet het bedrijf ook volop in op teamwork, communicatie, transparantie, een aangename sfeer tussen collega’s, een goede verloning en teamactiviteiten. De locatie van alle bedrijfsactiviteiten is bovendien geconcentreerd in Veurne, wat de sfeer tussen de afdelingen onderling alleen meer ten goede komt. Iedereen kent iedereen en springt collegiaal in de bres voor elkaar, wanneer dit nodig is.

“Werknemers staan aan de frontlinie van het bedrijf,” poneert Filip Lamote, HR Directeur bij DUCO. “Zij staan in contact met verdelers, leveranciers, klanten en andere belanghebbenden. Het is belangrijk voldoende aandacht aan hen te besteden zodat ze zich thuis voelen in het bedrijf en steeds de nodige prikkels en motivatie hebben om dingen te veranderen, te verbeteren en te doen bewegen. Daar wil DUCO volop op inzetten. Voor de medewerkers van vandaag én deze van de toekomst!”

Nieuwe wervende jobsite

Een initiatief binnen de wervingscampagne was het ontwerp van een nieuwe, aantrekkelijke jobsite. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met verschillende aspecten. Algemene look&feel, tone-of-voice, indeling, gebruiksvriendelijkheid, enz. De jobsite is immers het online gezicht van de rekruteringsinspanningen van een bedrijf. Belangrijk hierbij is dat de tone-of-voice en de stijl van de site overeenstemmen met de employer branding van het bedrijf zodat de doelgroep zich herkent en vindt wat hij zoekt, namelijk een fantastische job!

Hendrik Dejonghe, DUCO Marketing Manager: “DUCO is de afgelopen 5 jaar exponentieel gegroeid en verdubbeld in omzet. Ook op het vlak van recruitment en people management hebben we dus als bedrijf enorme stappen gezet. Een onderdeel hiervan is de nieuwe jobsite, die, naast een aantrekkelijk aanbod van openstaande vacatures, ook ruimte laat om de te tonen hoe het is om te werken bij DUCO. Tenslotte zijn de eigen medewerkers nog steeds de beste ambassadeurs! “

Afdelingen in de kijker

Een tweede luik van de wervingscampagne om krachten aan te trekken omvat interviews van mensen die al een tijdje aan de slag zijn bij het bedrijf. Hiertoe werden enkele vlotte wervingsvideo’s gemaakt waarbij telkens één afdeling binnen het bedrijf in de kijker werd gezet. Zo kom je ‘first-hand’ te weten hoe het is om bij DUCO te werken.

Zin om ons enthousiaste team te versterken? Neem dan snel een kijkje op onze vele openstaande vacatures via onze nieuwe jobsite jobs.duco.eu. Ook de wervingsvideo’s zijn te zien op deze site.

Hopelijk mogen we je binnenkort verwelkomen!

Info voor de pers: contacteer Daphne Mertens op het nummer +32 (0)58/33.00.33 of via e-mail naar [email protected] of [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details