Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Ventilatie

DUCO presenteert de magie van zonale ventilatie

Banner-800×400-Zonaal-Ventileren

24 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Frisse lucht in jouw leven, op het juiste moment, in de juiste ruimte. Dat is waar zonale ventilatie voor staat. Een boodschap die DUCO al jaren voert wordt nu volmondig geclaimd. Zonale ventilatie is het concept voor de woningen van de toekomst en levert fantastische resultaten op vlak van comfort en energiezuinigheid.

Wat verstaan we onder zonale ventilatie?

Binnen het concept van zonale ventilatie beschouwt DUCO de woning niet als één geheel, maar als een verzameling van zones. De energie-efficiëntie en comfortverbetering van de standaard vraagsturing wordt naar een hoger niveau getild door de ventilatie ook enkel toe te passen waar nodig. Zonaal ventileren is dan ook een logische evolutie van vraaggestuurd ventileren.

De magie van zonale ventilatie

Die energie-efficiëntie en comfortverbetering zijn dan ook het sterkste argument voor zonale ventilatie. De recente jaren hebben uitgewezen hoe belangrijk het is om een comfortabele en gezonde woning te hebben.

De zonale ventilatiesystemen van DUCO ventileren enkel waar dat nodig is, waardoor ze minstens 30% minder geluid produceren. Een niet te onderschatten voordeel in deze tijden van energietransitie, waar installatiegeluid een almaar groter deel van het gesprek uitmaakt.

Daarnaast besparen ze tot 40% in energieverbruik ten opzichte van traditionele ventilatiesystemen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de rekening.

Het gamma van DUCO

DUCO beschikt over verschillende producten die onder de waaier van zonale ventilatie vallen. Wij maken hierin geen onderscheid tussen C- en D-systemen. We beperken ons ook niet tot residentiële woningbouw. Voor projectbouw bieden we ook een collectieve oplossing die zonaal ventileren ondersteunt. Kortom, voor elke situatie is er een zonaal ventileren oplossing.

Grootscheepse campagne

Om de boodschap kracht bij te zetten lanceert DUCO vanaf maandag 8 mei een internationale campagne (online en offline) met als doel de bewustwording rond energiezuinig, stil én slim te ventileren te vergroten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details