NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Duurzaamheid: LEDVANCE opent nieuw “LEDVANCE LOOP” hoofdkantoor in Garching (DE)
Het workcafé dient als centraal punt van het kantoor.

Duurzaamheid: LEDVANCE opent nieuw “LEDVANCE LOOP” hoofdkantoor in Garching (DE)

Na de introductie van het LEDVANCE LOOP concept, heeft LEDVANCE dit duurzaamheidsconcept uitgebreid naar het hoofdkantoor van het bedrijf. Gesitueerd in Garching (DE) betekent het nieuwe LEDVANCE-hoofdkantoor een belangrijke vooruitgang voor de organisatie. Door de toepassing van VIVARES HCL ontstaat een frisse, verkwikkende en uitnodigende werkruimte.

De entree van het nieuwe kantoor.

Een innovatieve werkplek: een combinatie van inspiratie en een comfortabele sfeer

LEDVANCE heeft een nieuw ruimtelijk concept ontwikkeld voor haar circulaire kantoor, dat een grote verandering teweegbrengt in de manier waarop teams samenwerken.

Met het nieuwe kantoor greep LEDVANCE de kans om het hele verlichtingsplan opnieuw te ontwerpen. De primaire doelstelling was het cultiveren van een frisse, verkwikkende en uitnodigende werkruimte met behulp van LEDVANCE’s eigen producten en oplossingen. Daarom dient Human Centric Lighting (HCL) als hoeksteen van de verlichtingsinfrastructuur. VIVARES HCL, een combinatie van BIOLUX HCL en LEDVANCE’s VIVARES lichtmanagementsysteem, verlicht de kantoren en bureauzones, bootst de natuurlijke progressie van daglicht na om het welzijn en de focus van alle collega’s ter plaatse te verbeteren, en bevordert tegelijkertijd LEDVANCE’s duurzaamheidsstrategie door verbeterde energie-efficiëntie. In het werkcafé en de entree creëerde LEDVANCE opzettelijk verschillende zones met innovatief interieurdesign, waarbij verschillende armaturen in onconventionele opstellingen of sculpturale vormen, samen met op maat gemaakte armaturen, de uitgebreide oplossingen van het bedrijf aan zowel werknemers als bezoekers tonen.

Het VIVARES HCL systeem verbetert de werkomgeving door het natuurlijke daglichtritme na te bootsen, rekening houdend met de visuele, biologische en emotionele effecten ervan.

VIVARES HCL

Het VIVARES HCL systeem verbetert de werkomgeving door het natuurlijke daglichtritme na te bootsen, rekening houdend met de visuele, biologische en emotionele effecten ervan. Dit wordt bereikt door de intelligente sturing van armaturen die voorgeconfigureerde lichtcurves volgen die zijn afgestemd op specifieke tijdstippen en zones. De BIOLUX HCL curve breidt de voordelen van HCL uit over het hele gebouw, met een totale installatie van 504 armaturen en 150 sensoren. “Voor ons was het belangrijk om de balans te vinden tussen hoogwaardige ‘feel-good’ verlichting en maximale energiebesparingen – terwijl we binnen het gegeven budget bleven”, legt Steffen Tegethoff, Senior Application Expert voor BIOLUX-producten, uit. Het VIVARES HCL systeem bevordert een harmonieuze werkomgeving, terwijl Smart Residential producten worden gebruikt om een aangename sfeer te creëren in het workcafé.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details