Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Duurzame afdichting voor gevel- en sanitaire toepassingen

foto-pagina-2
Tijdens het uitharden wordt een polymeernetwerk gevormd dat superieure prestaties biedt qua elasticiteit, hechting en waterbestendigheid.

Tekst | Soudal

Beeld | Soudal

23 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In een continue zoektocht naar innovatieve producten lanceert Soudal HMX, een hoogwaardige afdichtingstechnologie van professionele kwaliteit gebaseerd op crosslinked hydropolymeer.

HMX is een afdichtingsoplossing van professionele kwaliteit voor professionele gebruikers. Tijdens het uitharden wordt een polymeernetwerk gevormd dat superieure prestaties biedt qua elasticiteit, hechting en waterbestendigheid. 

HMX combineert de hoogste elasticiteits­klasse (ISO 11600 F 25LM) met een uit­stekende hechting op vele onder­gronden (beton, metsel­werk, metalen, PVC, etc.), uitstekende water­bestendig­heid en gebruik op natuur­steen. Andere ken­merken zijn de gemakkelijke ver­werking, uit­stekende over­schilder­baarheid en ongevoelig­heid voor schimmels. De techno­logie is beschik­baar in HMX Facade Pro voor gevel­toepassingen en in HMX Sanitair Pro voor sanitaire toepassingen. 

De HMX-producten werden getest volgens ver­schillende normen en onderworpen aan prak­tische tests om de prestaties van het product in de toepassing te garanderen. De hechting werd uitgebreid getest op veel kritische poreuze en niet-poreuze ondergronden, praktijktesten werden uitgevoerd in buitenomstandigheden, HMX werd onder­gedompeld in water en in een kunstmatige klimaatkamer, UV-kamer, enz.

HMX biedt een uitstekende waterbestendigheid en kan worden gebruikt op natuursteen.

Een van de belangrijkste kenmerken van HMX-techno­logie is dat het duur­zamer is dan andere afdichtings­technologieën, door­dat het geen stoffen als tin, ftalaat, oplos­middelen en isocyanaten bevat. Verder heeft HMX het EMICODE EC1 PLUS label, wat betekent dat HMX voldoet aan zeer strenge gezondheids- en milieu­eisen, en het BASTA label.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details