Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

​Duurzame en energiebesparende sanitaire oplossingen op VSK 2022

Black-Spirit-assortiment
Vorig jaar lanceerde DELABIE zijn Black Spirit assortiment met de zwarte BINOPTIC elektronische wastafelkraan.

22 februari 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

DELABIE tekent met plezier present op de 25ste editie van vakbeurs VSK in Utrecht. Op de DELABIE-stand zal de bezoeker ervaren dat bij de DELABIE-productoplossingen de nadruk ligt op duurzaamheid en een hoge water- en energiebesparing, zonder daarbij in te boeten aan ­prestatievermogen en gebruikerscomfort. 

Tijdens deze editie zal DELABIE een selectie uit zijn assortiment en enkele nieuwigheden laten zien. Bovendien krijgt de bezoeker de gelegen­heid om meer te weten te komen over producten die recent in de prijzen zijn gevallen.

Het Be-Line douchezitje en de greep creëren een sfeer van design voor iedereen.

Inbouwoplossingen

Een groot deel van de stand zal gewijd zijn aan inbouwoplossingen voor urinoirspoelingen, toiletspoelingen en douches. Aan de hand van een workshop zullen de DELABIE-medewerkers uitleggen hoe de door DELABIE ontwikkelde inbouwmodules kunnen worden aangepast aan verschillende wanddiktes en welke verschillende installatiemogelijkheden er zijn. Er zullen ook verschillende installatievoorbeelden getoond worden.

De TEMPOFLUX 3 toiletkraan met directe spoeling beschikt over een soepele bediening, waardoor hij geschikt is voor elke type gebruiker.

Directe toiletspoeling

Er wordt eveneens aandacht besteed aan het toiletsysteem met directe spoeling. Dit is een ideaal systeem voor het uitrusten van toiletten in publieke gebouwen. Bij dit systeem ontbreekt een reservoir waardoor stilstaand water en kalkaanslag of vuilophoping vermeden worden in de sanitaire installatie. Er is bovendien geen wachttijd nodig want het systeem is direct aangesloten op het waterleidingnet; het water is steeds beschikbaar. Het toiletsysteem met directe spoeling is dus hygiënischer en verzekert een totaal comfort voor de gebruiker. 

Een voorbeeld van een toiletkraan met directe spoeling is de TEMPOMATIC dubbele bediening. Deze toiletkraan beschikt over een ‘intelligent’ spoelsysteem waarbij het systeem kan onderscheiden wanneer een kleine of grote spoeling nodig is. Dit draagt uiteraard ook bij tot de waterbesparing. De spoeling van de TEMPOMATIC dubbele bediening gebeurt op vraag met de drukknop of automatisch na het vertrek van de gebruiker. Deze kraan viel al meerdere malen in de prijzen: onder meer bij de Muuuz International Awards, de ICONIC AWARDS en de GERMAN DESIGN AWARDS. 

De TEMPOFLUX 3 toiletkraan met directe spoeling heeft net zoals de TEMPOMATIC een dubbele bediening, maar dan niet elektronisch. De kraan be­schikt over een soepele bediening, waardoor hij geschikt is voor elke type ge­bruiker. Het watervolume kan aangepast worden van 3l/6l naar 2l/4l en er is ook een blokkeersysteem geïntegreerd waardoor waterverspilling ver­meden wordt.

Black Spirit assortiment  

Vorig jaar lanceerde DELABIE zijn Black Spirit assortiment met de zwarte BINOPTIC elektronische wastafelkraan. De zwarte BINOPTIC viel zelfs in de prijzen bij de prestigieuze wedstrijd Red Dot Award en ontving de prijs voor Product Design 2021. Gezien het succes van het ‘zwarte’ assortiment, waar­onder de HIGHFLOW handendroger en elektronische zeep­dispenser, heeft DELABIE niet stilgezeten en wordt dit assortiment uitgebreid. Denk maar aan accessoires zoals toiletborstelhouders, toiletpapierverdelers, kledinghaken en handdoek­verdelers. Ook de SPEEDJET 2 handendroger bestaat voortaan in zwarte versie.

De zwarte BINOPTIC viel in de prijzen bij de prestigieuze wedstrijd Red Dot Award en ontving de prijs voor Product Design 2021.

Be-Line serie

Ook het Be-Line assortiment blijft DELABIE verder uitbreiden. De Be-Line serie staat voor design, comfort en welzijn. De grepen, steunen en douchezitjes zijn geschikt voor iedereen en bieden een gevoel van welzijn dat de medische uitstraling overheerst. De grepen hebben een ergonomische platte anti-roterende zijde voor een optimale grip en ze nemen weinig plaats in zodat de gebruiker bewegingsvrijheid heeft. De serie bestaat in twee aluminium uitvoeringen: mat wit geëpoxeerd en antraciet grijs. De keuze van uitvoering laat toe een visueel contrast te creëren tussen de grepen of de zitjes en de muur waarop de producten geïnstalleerd worden. 

De Be-Line producten zijn ook veilig. In utiliteiten is het gewicht van de gebruiker onbekend. De producten dienen dus bestand te zijn tegen elke omstandigheid. Daarom zijn ze getest aan meer dan 200 kg. Dankzij de afstand van 38 mm tussen de greep en de muur wordt verhinderd dat de voorarm vast komt te zitten. Zo wordt ook het risico op het breken van een vastzittende arm bij een eventuele val beperkt.

Enkele van de Be-Line nieuwigheden zijn de opklapbare greep met vloersteun, de kledinghaak, de toiletpapierrolhouder en de toiletborstelhouder.

De opklapbare Be-Line grepen werden bij de PLUS X AWARD 2020 en 2021 bekroond met 4 kwaliteitslabels: Hoge kwaliteit, Gebruiksgemak, Functionaliteit en Ergonomie. Ook het Be-Line douchezitje viel al meerdere malen in de prijzen. 

Het DELABIE-team verheugt zich erop om iedereen te ontvangen op stand A028, hal 8!    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details