NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Duurzame kunststof leidingen in La Grand Poste
Niron werd in dit project vooral gebruikt als toevoerleiding voor koeling.

Duurzame kunststof leidingen in La Grand Poste

In La Grand Poste in Luik werd Niron toegepast, een innovatieve, duurzame en montagevriendelijke leiding uit kunststof.

Tekst en beeld BSC

Het familiebedrijf BSC is opgesplitst in twee afdelingen: enerzijds zijn er de commerciële producten, waar Paffoni kraanwerk één van de marktleiders is in de Beneluxmarkt voor residentiele of multi-residentiële toepassingen. Anderzijds verdeelt BSC ook technische producten, waarbij de focus vooral ligt op kwalitatieve en duurzame producten. Niron, Elofit, Gastite & HUOT zijn hier de belangrijkste onderdelen van.

‘Niron is tevens lichter dan staal, wat de montage minder zwaar maakt.’

Mathias Timperman, Sales Manager bij BSC: “Wij werden een tijdje geleden gecontacteerd door de installateur van La Grand Poste. Hij vroeg ons om onze oplossingen te komen voorstellen. Na enkele onderhandelings­meetings kwamen we tot een akkoord. Inmiddels zijn onze leidingen zo goed als allemaal geplaatst.”

Niron

Niron werd in dit project vooral gebruikt als toevoerleiding voor koeling. Timperman: “Vroeger werd hier vooral staal voor gebruikt. Nu doet men hoofdzakelijk een beroep op kunststof leidingen, ter vervanging van staal. ­Niron is een kunststof leiding en is hierdoor corrosiebestendig, waardoor ­Niron veel duurzamer is dan staal. Niron is tevens lichter dan staal, wat de montage dan weer minder zwaar maakt. Aangezien Niron-leidingen een dia­meter range hebben die schommelt tussen diameter 20 & 630, kan Niron zowel voor kleine als grote diameters gebruikt worden.”

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om rechtstreeks af te takken op Niron leidingen, zonder dat de leiding dient te worden doorgesneden, dit door integratie van zadelpuntstukken. “Deze zadelpuntstukken gaan naar draad of naar Niron, maar onlangs hebben we ook een zadelpuntstuk naar meerlagentoepassingen ontwikkeld”, aldus Timperman.

Niron bezit een EPD-ceritificaat, dat de ecologische karakteristieken van een materiaal analyseert. Timperman: “Hieruit blijkt wat we al lang weten, namelijk dat Niron een duurzaam en ecologisch vriendelijk materiaal is.”

Meerlagenbuis

NUPI, de Italiaanse producent van Niron, produceert ook de meerlagenbuis MultiNupi. “Momenteel begeleiden we de installatie van twee grote projecten in Vlaanderen, waar zowel de Niron-leiding als de Multinupi-leiding worden geplaatst”, aldus Timperman. “Dit geeft als voordeel naar de verschillende stakeholders in de projecten toe dat ze maar één productsysteem hebben, en dus ook maar één aanspreekpunt. Qua garantie is dit uiteraard een grote meerwaarde.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details