NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Duurzame oplossingen en maximaal comfort voor de gebruikers
Er is gloednieuwe, energiebesparende ledverlichting geïnstalleerd in het vernieuwde winkelcentrum.

Duurzame oplossingen en maximaal comfort voor de gebruikers

Cegelec is een onderneming die gespecialiseerd is in advies, ontwerp, engineering en uitvoering van de technische installaties in gebouwen voor tertiair en industrieel gebruik. Bij de vernieuwing van het Westland Shopping Center zette ze haar expertise in voor de renovatie van de elektrische installatie, de installatie van nieuw sanitair en de plaatsing van het nieuwe HVAC-systemen. Jean-Marc Warichet, Business Unit Manager Elec South-West, en Jean-Pierre D’Ambrosio, Business Unit Manager Plumbing South, vertelden ons alles over hun betrokkenheid bij dit project.

Het primaire elektrische circuit is integraal gewijzigd.

“We zijn begonnen met het wijzigen van het primaire elektrische circuit”, legt Jean-Marc Warichet uit. “We hebben de hoogspanningscabines één voor één vervangen, de generator vernieuwd, UPS’en geïnstalleerd en vooral elektrische panelen van meer dan twintig jaar oud vernieuwd, zonder de goede werking van de verschillende winkels te verstoren. Bovendien hebben we gloednieuwe, energiebesparende ledverlichting geïnstalleerd.

Er is speciale aandacht besteed aan het branddetectiesysteem: “We moesten het hele systeem rationaliseren door de branddetectiecellen te centraliseren. In de eerste versie van het winkelcentrum had elke winkel zijn eigen branddetectiesysteem. Wanneer een winkel nu van bestemming verandert, zal de nieuwe verhuurder voortaan aansluiten op de algemene installatie. Dankzij deze nieuwe samenhang heeft de beheerder van de site zicht op alles wat er gebeurt, niet alleen in het Westland Shopping Center, maar ook in de winkels”, besluit Jean-Marc Warichet.

Er is ook ledverlichting geïnstalleerd in de nieuwe ondergrondse parking.

Zo duurzaam mogelijk

Jean-Pierre D’Ambrosio, Business Unit Manager Plumbing South bij Cegelec, onderstreept op zijn beurt het duurzame aspect van deze werf: “Het is eerst en vooral een BREEAM Excellent-project met zeer hoge kwaliteitscriteria. We hebben duurzame en ecologische oplossingen toegepast, meer bepaald regenwaterrecuperatie. We gaven ook de voorkeur aan korte ketens. Zo zijn de leidingen afkomstig van een bedrijf dat op minder dan 20 kilometer van de site gevestigd is. Ten slotte helpt geothermische energie, die de warmtepompen en de airconditioning voedt, om een substantiële energiebesparing te realiseren en het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken.”

“We moesten eerst het oude leidingwerk, dat bijna dertig jaar oud was, ontmantelen. We installeerden drie nieuwe, grotere luchtbehandelingskasten op het dak en vervingen het luchtdistributienetwerk door nieuwe multi­luchtroosters voor luchtzuivering en ruimtekoeling. De creatie van twee extra ingangen voor het Westland Shopping Center leidde tot de installatie van warmeluchtgordijnen. Tot slot werden er warmtepompen geïnstalleerd, evenals twee nieuwe koeltorens die de galerij en de winkels op temperatuur zullen brengen”, vervolgt Jean-Pierre D’Ambrosio.

De leidingen zijn afkomstig van een bedrijf dat op minder dan 20 kilometer van de site gevestigd is.

Aanpassing voor het comfort van bezoekers

Dit alles gebeurde niet zonder slag of stoot. “De grootste uitdaging was dat we tijdens de werkzaamheden een constante temperatuur en een goede luchtkwaliteit moesten waarborgen op de volledige site om het comfort van de bezoekers te vrijwaren. We konden ons vlot aanpassen en dat is onze kracht”, besluit Jean-Pierre D’Ambrosio.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details