NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Duurzame verwarmingssystemen voor generaties

Duurzame verwarmingssystemen voor generaties

Dankzij de exclusieve verdeling van de gaswarmtepompen Robur en Aisin Toyota en de Collindi satellietsystemen voor collectieve verwarmingsinstallaties heeft ClimaWays reeds bewezen een uitstekende partner te zijn voor installateurs die op zoek zijn naar innovatieve en duurzame producten. Nu zet ClimaWays die ambitie extra kracht bij, door de hoogwaardige verwarmingssystemen van Solvis toe te voegen aan het gamma.

Solvis bestaat al meer dan 30 jaar en heeft in Duitsland een sterke reputatie opgebouwd. De focus van dit premiummerk ligt vooral op duurzaamheid en efficiëntie. Solvis creëert meerwaarde mede dankzij het gepatenteerd gelaagdheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat niet meer warmte wordt opgeslagen dan effectief nodig is voor verwarming of tapwater. Zo blijven de warmte­verliezen zeer beperkt.

Al naargelang de toepassing maken de producten zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare energie. Hierbij maakt Solvis uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen, die zorgen voor een extreem lange levensduur in vergelijking met traditionele merken.

Met SolvisBen heeft Solvis een zonthermisch systeem met een duidelijk hogere opbrengst dan bij standaard zonneboilers.

 

SolvisBen

Met SolvisBen heeft Solvis een uitstekend zonthermisch systeem in huis, met een duidelijk hogere opbrengst dan bij standaard zonneboilers. Dit is enerzijds te danken aan de thermische gelaagdheid van de buffer, maar ook aan de vlakkeplaat zonnecollector met anti-reflex glas, die kan pronken met het hoogste rendement op de markt. Een praktijkvoorbeeld: een SolvisBen met inhoud van 230l en met een Solvis grootoppervlak zonnecollector Fera 503 (5,16 m² apertuur oppervlakte) is goed voor een jaarlijkse opbrengst van meer dan 3000 kWh.

In bestaande woningen waar een elektrische warmtepomp geen optie is, kan men door de keuze voor een SolvisBen met zonnecollector gecombineerd met de gaswarmtepomp K18 van Robur een aandeel van 60 procent hernieuwbare energie bekomen.

SolvisMax

Naast SolvisBen is er ook nog SolvisMax: dit systeem is al vele jaren op de markt en is intussen aan de zevende generatie toe. Het uitbreidbare zonneverwarmingssysteem onderscheidt zich vooral door het grotere volume (450l, 750l en 950l), waardoor een zonnecollector tot meer dan 20 m² gekoppeld kan worden. Zo zal de thermische zonne-installatie een groter aandeel van de verwarmingsbehoefte dekken dan bij SolvisBen. Dat betekent concreet dat SolvisBen vooral de sanitair warmwater behoefte zal dekken. Voor het ondersteunen van verwarming is SolvisMax de uitgelezen keuze, zeker wanneer men zonnethermie ook wil gebruiken voor de opwarming van een zwembad.

Naast SolvisBen en SolvisMax verdeelt ClimaWays nog andere producten van Solvis op de Belgische markt. Zo is er de SolvisVaero warmtepomp, die vooral gekozen wordt wanneer er een groot warm tapwatercomfort vereist is. Er is bovendien een volledig nieuw model van dit type warmtepomp op komst.

En met het hygiënisch verswatersysteem SolvisVital heeft ClimaWays ook een grote troef voor de tertiaire sector in petto. Dit is de perfecte aanvulling voor grotere gaswarmtepompen in grote gebouwen, zoals sportcentra, appartementen en ziekenhuizen. Het SolvisVital systeem zorgt voor een hygiënische tapwaterbereiding dankzij verswaterstations die een debiet leveren tot wel 120l/min (60°C). Eindklanten kunnen er zeker van zijn dat er steeds voldoende comfort zal zijn en dit altijd aan de strengste eisen van de legionella-preventiewetgeving.

SolvisMax is intussen aan de zevende generatie toe.

 

Betrouwbaarheid

De installateur kan op beide oren slapen dankzij de gegarandeerde betrouwbaarheid van de Solvis-producten. De firma geeft niet voor niets vijf jaar omnium waarborg op alle producten, en zelfs 10 jaar op het buffervat, de branderkamer en de zonnecollectoren.

Bovendien organiseert ClimaWays, zoals voor andere merkproducten, geregeld opleidingen die ervoor zorgen dat de installateur over een grondige kennis beschikt om zelf de opstart, het onderhoud en indien toch nodig de herstelling van de installatie voor zijn rekening nemen. En de technische dienst van ClimaWays heeft steeds de meeste wisselstukken op voorraad

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details