NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
EBB bundelt krachten met Siemens Building Technologies
Stefan Blockx (links) en Bert Denivel

EBB bundelt krachten met Siemens Building Technologies

BMS-integrator EBB uit Genk mag zich officieel een Solution Partner van Siemens Building Technologies noemen. Beide bedrijven gaan nauwer samenwerken op gebouwautomatisatieprojecten. Bert Denivel, CEO van EBB: “Dit is een mooie stap voor onze BMS-afdeling. In oktober start er ook een business unit manager om deze afdeling binnen EBB nog verder uit te bouwen.”

Solution Partner is een keurmerk van Building Technologies. Dat is de divisie binnen Siemens die automatisatie-oplossingen ontwikkelt voor commerciële, industriële en openbare gebouwen. Met dit programma verzamelt de multinational specialisten in gebouwautomatisatie rond zich. Het Genkse EBB is de nieuwste naam op dat select lijstje van partners.

“Siemens vindt in ons een BMS-integrator met ervaring, slagkracht en kennis. Voor hen de garantie dat we een kwalitatieve vertaling kunnen maken van hun producten naar de praktijk”, aldus Bert Denivel. “Wij krijgen dan weer toegang tot hun hele range van producten. Het interessante aan hun oplossingen is net dat totaalpakket: HVAC én KNX. Dus alles van de klimaatregeling tot en met de verlichting. Daarnaast zitten we als EBB nu ook op de eerste rij voor productontwikkelingen en opleidingen.”

Tandem voor Velodroom in Heusden-Zolder

Stefan Blockx, business development manager bij EBB: “De mogelijkheden voor een Building Management System, het systeem dat alle gebouwtechnieken overkoepelt, breiden steeds uit. Tegelijk is elk gebouw uniek en heeft elke bouwheer andere verwachtingen. Ten slotte legt de energetische wetgeving de lat steeds hoger voor projecten. Dat alles maakt de vraagstukken complexer. We blijven als EBB merkonafhankelijk, maar als de keuze voor een bepaald project op Siemens valt, staan we nu samen sterker. Dit partnership laat ons toe om samen, elk vanuit onze eigen expertise, nog betere oplossingen uit te werken en te integreren voor onze klanten.”

“Het doet ons plezier om door een grote naam als Siemens erkend te worden. We werkten al meer dan een jaar nauw samen op verschillende projecten. Het sportcomplex Velodroom in Heusden-Zolder is daar één van. Voor ons is dit de manier van samenwerken waarin we als EBB geloven. Niet puur als klant en leverancier, maar veel meer schouder aan schouder.”

Nieuwe manager

Bert Denivel: “Voor mij is dit ten slotte een teken dat we als EBB op de goede weg zijn. Als bordenbouwer zijn we al de grootste binnen de gebouwsector. Maar we hebben ook ambitieuze plannen als BMS-integrator. Daarom start er binnenkort een business unit manager. Aan hem om ons team van twaalf engineers te leiden en deze afdeling verder uit te bouwen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details