NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Eén aanspreekpunt van ontwerp tot inregeling
Voor elk project wordt een gedetailleerd dossier opgesteld.

Eén aanspreekpunt van ontwerp tot inregeling

Uitgebreide EPB-expertise maakt het verschil

In residentie Mon Bijou rekende Groep Huyzentruyt op zijn vaste partner Casquo voor de EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie. Vanaf de ontwerpfase tot het inregelen en de finale oplevering werkte Casquo nauw samen met alle betrokken partijen om een zo energie-efficiënt mogelijk gebouw op te leveren. Ook qua veiligheid op de werf vroeg dit prestigeproject in De Panne bijzondere aandacht.

Als specialist in energieverslaggeving staat Casquo erom bekend een uiterst gedetailleerde berekening van de bouwknopen te doen. Dat vertaalt zich meermaals in een efficiëntieslag voor de bouwheer. “Omdat we zo in detail alle koudebruggen inrekenen, slagen we erin onze klanten te adviseren over de juiste keuze qua materialen. Dat heeft een kostenbesparend effect”, legt Jan De Lausnay van Casquo uit. Zo begeleidt het bedrijf uit Waregem zijn klanten bij het kiezen van het geschikte isolatiemateriaal, de juiste technieken en het type ramen. “We proberen steeds flexibel mee te denken met de bouwheer en streven naar een goede verstandhouding doorheen het project.” Casquo is dan ook betrokken partij vanaf de ontwerpfase en blijft aan boord tot alle systemen in­geregeld zijn. Voor residentie Mon Bijou was dat niet anders.

Casquo is betrokken van de voorstudie tot de inregeling.

Solide aanpak voor veiligheid op de werf

Omdat Mon Bijou in het centrum van De Panne ligt, vergde de locatie de nodige extra voorzichtigheid op vlak van veiligheid. Jan De Lausnay: “In overleg met Groep Huyzentruyt brachten we alle pijnpunten in kaart en stelden we een sluitende oplossing voor. Zoiets gebeurt al tijdens de ontwerpfase, zodat we later in de bouw niet voor verrassingen komen te staan.” Casquo voerde geregeld werfbezoeken uit om te verifiëren dat alles veilig verliep.

Het project sloten ze af met een postinterventie­dossier. Dat bevat alle technische gegevens per appartement en geeft ook aan welke taken nog moeten worden uitgevoerd, zoals het kuisen van de ramen of daken. “We nemen de verantwoorde-lijk­heid voor veiligheid en energie­verslaggeving volledig over van Groep Huyzentruyt en handelen als een onestopshop. Met als voordeel dat zij slechts één aanspreekpunt hebben.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details