Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Software

Een all-in-one tool voor elke computer, smartphone en tablet

good-looking-man-in-charge-of-construction-managem-2021-09-03-2
Registreer gemakkelijk de gewerkte uren, verbruikte materialen en gereden kilometers.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Visma Bouwsoft

14 september 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Maak je nog steeds offertes en facturen in Excel en Word? Ruil bureauwerk in voor vakmanschap en maak kennis met de meest gebruikte all-in-one administratiesoftware in België. Zo bespaar je heel wat tijd, werk en geld. Visma Bouwsoft werd specifiek voor de bouw- en installatiesector ontwikkeld en voldoet zo aan alle administratieve noden.

Vorig jaar trad Bouwsoft toe tot de grote Visma-familie. Deze professionele samenwerking zorgt voor nóg meer inno­vatieve en praktische op­lossingen om alle administratie, eigen aan de sector, te verlichten. Het zat er dan ook aan te komen dat de vorige merknaam Use It Group zou wijzigen naar Visma Bouwsoft. Met deze naamsverandering legt het bedrijf – als nichespeler – de nadruk op het aanbieden van digitale (administratieve) oplossingen voor vier sectoren: Bouw, Installatie, Tuin en Architect.

Visma Bouwsoft levert pure tijdwinst op.

Voor de bouwprofessional …

Dankzij de koppeling met heel wat leveranciers zijn jouw prijslijsten steeds up-to-date. Door de koppeling met de meeste boekhoudpakketten verstuurt de bouwspecialist alle facturen in één klik naar de boekhouder. Via de planningsmodule heb je steeds een overzicht van de uit te voeren werken en de beschikbare werknemers. Vele honderden bedrijven uit de bouwsector gebruiken vandaag Visma Bouwsoft. Niet zelden ter vervanging van Excel of andere tijdrovende pakketten. Eén van de grote voordelen van Visma Bouwsoft is de tijd die je kan besparen. Volgens een onderzoek bij Vlaamse bouw­gerelateerde bedrijven is dat gemiddeld 33 procent. Boven­dien is er een naadloze koppeling met tal van bestaande software.

Voor de installateur

Met de digitale werkbonnen van Visma Bouwsoft bespaar je heel wat dubbel overtikwerk. Registreer heel gemakkelijk de gewerkte uren, verbruikte materialen en gereden kilometers. De klant kan vervolgens digitaal tekenen en betalen via QR-code. Ook de opmaak van documenten (offertes, facturen,…) gaat sneller wat elke dag leidt tot meer efficiëntie en meer winst. Zo is Visma Bouwsoft voor elke installateur een onmisbare tool.

Digitale (administratieve) oplossingen voor vier sectoren: Bouw, Installatie, Tuin en Architect.

Voor de architect

Met de mobiele toepassingen kan je bonnen, offertes, meetstaten, lastenboeken en facturen raadplegen, aanmaken en bewerken. Visma Bouwsoft centraliseert bovendien de volledige administratie van een architectenbureau. De opmaak van meetstaten, lastenboeken en ramingen verloopt zo veel sneller. Op die manier kan de vrijgekomen tijd nuttiger besteed worden. Een architect kan ook klein starten en de software mee laten groeien met het bedrijf. Zo kan je zelf samenstellen welke functionaliteiten een bureau het best vooruithelpen.

Krijg meer inzicht in het reilen en zeilen van je bedrijf.

Klant aan het woord

Eveline Demonie, zaakvoerder Demonie Hout: “Met de software doe ik dagelijks de facturen, offertes, nacalculatie. Werken met deze software levert pure tijdwinst op, want alles gaat nu volledig automatisch. Als je bovendien weet dat we met vier mensen een zestiental mensen kunnen coördineren en daarvan het overzicht behouden, dan is dit een investering die zich dubbel en dik terugverdiend!”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details