NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Eén eenvoudige applicatie voor alle meettoepassingen voor klimaat en koudetechniek
‘De Smart App is één eenvoudige applicatie voor alle meettoepassingen voor klimaat en koudetechniek.’

Eén eenvoudige applicatie voor alle meettoepassingen voor klimaat en koudetechniek

Specialist in meetapparatuur Testo ontwikkelde daarom al een aantal jaren geleden verschillende apps, die verbinding maakten met de uiteenlopende toestellen. Anno 2021 stelt Testo een enorme vereenvoudiging voor: de testo Smart App, één applicatie die met een brede reeks aan toestellen communiceert, zoals Testo Smart Probes en digitale manifolds.

De applicatie kan met zes voelers (zes Smart Probes) tegelijkertijd verbinding maken. Zo kan de installateur via zijn smartphone of tablet op hetzelfde moment en automatisch resultaten registreren en die bovendien grafisch weergeven. 

Debietmeting 

Intuïtieve meetmenu’s gidsen de vakman in de richting van de toepassing die hij op dat moment nodig heeft. Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo: “Wil hij een via de testo 405i een debietmeting uitvoeren? Dan kan hij dat aanduiden in de app en zet die het meetresultaat in m/s onmiddellijk om naar het debiet in m³/h, op basis van de vooraf ingegeven oppervlakte van het kanaal.”

De testo Smart App is vooral bedoeld voor Testo-meettoestellen die geen eigen display hebben, en waar een mobiele applicatie absoluut een toegevoegde waarde biedt. “Als de vakman ook genormaliseerde berekeningen moet uitvoeren, zal hij een uitgebreider toestel nodig hebben, zoals de testo 400”, aldus Van Nieuwenhove. Het Testo-aanbod op vlak van Smart Probes en manifolds is behoorlijk uitgebreid. Om de klanten te helpen in het maken van de keuze heeft het bedrijf speciale sets gemaakt voor koeltechniek, klimaat en verwarming: een selectie van Smart Probes die in gegeven omstandigheden van toepassing kunnen zijn. 

Intuïtieve meetmenu’s gidsen de vakman in de richting van de toepassing die hij op dat moment nodig heeft.

“Opgeslagen metingen kunnen worden toegewezen aan bepaalde klanten. En met de applicatie is het ook mogelijk om automatisch een PDF-rapport te genereren op basis van de metingen, inclusief de nodige klantgegevens en de relevante meetwaarden. Dat rapport kan via de smartphone automatisch uitgestuurd worden”, gaat Van Nieuwenhove verder. 

DataControl

De waarden die de applicatie meet en registreert moeten in sommige gevallen ook nog bewerkt worden. Dat hoeft de installateur niet op zijn smartphone te doen. Daarom voorziet Testo de mogelijkheid om de data over te dragen naar de software testo DataControl. Zo kan de installateur op pc verder werken. 

Met de introductie van de testo Smart App gaat Testo verder op de ingeslagen weg van digitalisering. “Het grootste voordeel is dat de installateur niet langer meerdere applicaties moet installeren. De Smart App is één eenvoudige applicatie voor alle meettoepassingen voor klimaat en koudetechniek”, besluit Van Nieuwenhove. De testo Smart App is gratis te downloaden op iOS en Android.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details