NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een efficiënte DALI-2-verlichtingsoplossing met eenvoudige configuratie

Een efficiënte DALI-2-verlichtingsoplossing met eenvoudige configuratie

De TwinCAT 3 Lighting Solution, die eenvoudig en gemakkelijk te configureren is via Excel-bestanden of de standaard voorziene visualistie, vereenvoudigt alle werkstappen – van engineering tot onderhoud. Alle typische lichtregelingen zijn in het systeem geïntegreerd en het aantal DALI-lijnen is onbeperkt. Snelle functiewijzigingen, (her)adresseringen en systeemuitbreidingen kunnen uitgevoerd worden zonder onder­brekingen. Bovendien kunnen ook human-centric-lighting-concepten die afhankelijk zijn van het daglicht gerealiseerd worden.

Beckhoff heeft zijn gamma aan automatiseringsproducten voor commerciële en openbare gebouwen uitgebreid met de DALI-2-lichtbesturing TwinCAT 3 Lighting Solution (TF8050). Daarmee kan voor iedere verlichtingssituatie in grote kantoorgebouwen of productiehallen een passende oplossing worden gerealiseerd. Het omvat niet alleen een uitgebreide, naadloze reeks van functies maar ook een vereenvoudiging van alle werkstappen en bedieningsopties.

Bovendien is de TwinCAT 3 Lighting Solution volledig web- en HTML5-compatibel, decentraal schaalbaar en eenvoudig te bedienen via een panel en mobiele apparaten, zoals bijv. tablets.

De TwinCAT 3 Lighting Solution ondersteunt de implementatie van HCL.

 

Het brede toepassingsspectrum omvat bewegings- en aanwezigheidsafhankelijke lichtregeling, daglichtafhankelijke lichtregeling, licht­scènebesturing en de aansturing van dynamische lichtsequenties op basis van het natuurlijke daglichtverloop voor Human Centric Lighting (HCL)-concepten. Daarnaast kunnen energie- en statusgegevens worden bewaakt voor een optionele locatie-onafhankelijke gegevensanalyse. Het werk wordt bovendien vergemakkelijkt door het onbeperkte aantal DALI-lijnen, de groeperingsmogelijkheden over DALI-lijnen heen en het feit dat alle typische lichtregelsystemen beschikbaar zijn. De TwinCAT 3 Lighting Solution ondersteunt de implementatie van HCL met name door de geïntegreerde functie voor kleurtemperatuurregeling, een vrij instelbare curve voor kleurtemperatuur en dim­functie, lichtregeling naar keuze via start/stop-tijd of zonsopgang/-ondergang en een volledige ondersteuning van de DALI DT8-standaard.

Het gebruik van de lichtoplossing wordt verder vereenvoudigd door de modulaire en een­voudig schaalbare hardware. Deze omvat als volledig geconfigureerde plug-and-play-uitvoering een 7-inch multitouch panel-PC CP6606 resp. CP6706 of een Embedded-PC CX51x0 resp. CX9020. Daarnaast kunnen zowel de I/O structuur als de software worden uitgebreid aan de individuele toepassingsvereisten.

Slimme lichtsturing met de TwinCAT 3 Lighting Solution zorgt voor een uitstekende lichtkwaliteit, verbeterde productiviteit en welzijn op het werk, terwijl alle energiebesparende mogelijkheden worden benut.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details