NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een ideaal systeem voor nieuwbouw.

Een ideaal systeem voor nieuwbouw.

Efficiëntie en flexibiliteit.

Om zijn gamma van hernieuwbare verwarmingsoplossingen uit te breiden, lanceert Buderus deze nieuwe Logatherm WSW186 bodem/water warmtepomp.

Deze is in België verkrijgbaar in twee versies: met een geïntegreerde 180 liter boiler of zonder boiler.

Dankzij dit modulaire concept biedt de Logatherm WSW186 de installateur meer flexibiliteit om een oplossing te vinden die voldoet aan de verschillende eisen van de klant voor sanitair warm water. Daarnaast is het ook mogelijk om andere componenten aan te sluiten, zoals de Logalux SH300 EW-boiler.

Deze warmtepomp is verkrijgbaar in vier vermogens: 6 kW, 8 kW, 12 kW en 16 kW. Dankzij de modulerende werking met Inverter technologie kan de Logatherm WSW186 zijn vermogen precies afstemmen op de actuele warmtebehoefte, waardoor hij bijzonder efficiënt en energiebesparend is. Hierdoor kunnen klanten ook hun oude bodem/water warmtepomp makkelijk vervangen. Het systeem benut de beschikbare bodemwarmte op de meest efficiënte manier zonder deze uit te putten. Er dienen bijgevolg in de meeste gevallen geen extra boringen uitgevoerd te worden..

Indien nodig kan deze monovalente geothermische warmtepomp – die de verwarmingsbehoeften van een huis alleen kan dekken – ook worden gebruikt in een systeem met andere warmtebronnen, zoals een zonnesysteem of een gasboiler.

Slim ontwerp.

Een ander voordeel is het compacte formaat, waardoor hij zelfs in kleine ruimten makkelijk te installeren is. Dit geldt vooral voor de varianten met een geïntegreerde 180 liter boiler. Buderus maakt zowel het transport als de installatie eenvoudig dankzij een verwijderbaar koelcircuit – het duurt minder dan tien minuten om het te demonteren. Alle technische onderdelen van deze nieuwe warmtepomp zijn ook makkelijk toegankelijk voor onderhoud.

Prestaties van de bovenste plank.

De Logatherm WSW186 bereikt een hoog rendement door de modulerende werking van de compressor en de pompen. Met een seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt – SCOP – van maximaal 5,55 levert deze bodem/water-warmtepomp 5,55 maal de elektrische aandrijfenergie die tijdens de gehele verwarmingsperiode als warmte wordt gebruikt. De warmtepomp heeft ook een A+++ energielabel voor ruimteverwarming bij een aanvoertemperatuur van 55 °C. 

Dankzij deze hoge prestaties en de lage ecologische voetafdruk komt deze warmtepomp in aanmerking voor subsidies tot 6.000 euro. Aanvoertemperaturen tot 71 °C bieden de gebruikers een hoog warmwatercomfort. Tijdens de zomermaanden kan men deze warmtepomp ook gebruiken om binnenshuis een aangename kamertemparatuur aan te houden dankzij een module voor passieve koeling*.

Het nieuwe EMS plus Logamatic BC400 regelsysteem met touch screen is standaard ingebouwd. Hiermee kan de warmtepomp op afstand worden bediend via een smartphone of tablet, met behulp van de MyBuderus-app. Hiervoor moet de optionele MX300 module geïnstalleerd worden.

Ideaal voor nieuwbouw.

Dankzij het A+++ energielabel voor verwarming voldoet deze warmtepomp perfect aan de EPB-eisen die momenteel van toepassing zijn voor nieuwbouw. De verkoopwaarde van uw huis zal daardoor alleen maar stijgen. Het verticale captatienet, dat onder de woning of in de tuin kan worden geïnstalleerd, beperkt de voor de installatie benodigde ruimte tot een minimum. Zoals alle warmtepompen werkt ze het best in combinatie met vloerverwarming. Bovendien kan het intelligente regelsysteem tot 4 verwarmingscircuits voeden. Voor een temperatuur op maat in de verschillende delen van het huis. Voor grotere huizen of villa’s kan een externe boiler, zoals de Logalux SH300 van 300 liter, worden toegevoegd om in de behoefte van sanitair warm water te voorzien.

Een state-of-the-art vervanging.

De Logatherm WSW186 is ontworpen om een oude grond/water-warmtepomp gemakkelijk te vervangen. Dankzij het geïntegreerde en gepatenteerde Inverter-modulatietechnologie broncontrolesysteem wordt het bestaande ondergrondse leidingnet niet overbelast. Dit minimaliseert de kosten van vervanging. Er moeten dus in de meeste gevallen geen nieuwe grondboringen gedaan worden om voldoende energie uit de grond te kunnen halen.

Bovendien heeft ze een aanvoertemperatuur van 71°C. Hierdoor kan ze efficiënt werken met overgedimensioneerde radiatoren, waardoor een gebrek aan comfort in de winter wordt vermeden. De radiatoren hoeven bijgevolg niet vervangen te worden door vloerverwarming.

*Module beschikbaar eind 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details