NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een innovatieve ontwikkeling met legio mogelijkheden
HMS levert de tools waardoor het ene industriële apparaat kan communiceren met het andere.

Een innovatieve ontwikkeling met legio mogelijkheden

Industriële apparatuur laten communiceren

HMS is al sinds jaar en dag de ontwikkelaar en vermarkter van producten en oplossingen binnen de industriële informatie- en communicatietechnologie. Vrij vertaald: zij levert de tools waardoor de ene industriële apparatuur kan communiceren met de andere. Nu breidt HMS haar assortiment uit met de Intesis 700-serie. Een doorbraak voor gebouwbeheerders, fabriekseigenaren en systeemintegrators.

HMS Network Benelux is een dochterorganisatie van het Zweedse HMS Networks. Vanuit vestigingen in zeventien landen werken profes­sionals – verbonden door het motto ‘Hardware Meets Software™’ – aan de ont­wikkeling, productie en verkoop van producten in de voor­hoede van de technologie. Aan de ene kant zijn daar de makers van apparatuur. “Denk hierbij maar aan de ontwikkelaars van brandmeld-, toegangscontrole-, verlichtings- en verwarmingsinstallaties”, ver­duidelijkt Vincent Wagenaar, general manager van HMS Network Benelux. Aan de andere kant staan de gebruikers. “Dit zijn bijvoorbeeld gebouwbeheerders die industriële apparatuur gebruiken.” Met de HMS-oplossingen kunnen zij hun producten met elkaar verbinden.

De Intesis 700 serie is uiterst gebruikersvriendelijk.

De configuratietool

Tot nu toe communiceren installaties voor brand­melding, licht of verwarming ieder in hun eigen taal. Dat maakt het lastig voor gebouwbeheerders om de units aan elkaar te koppelen. De 700-serie maakt dit aanzienlijk gemakkelijker, omdat hierin de meest voorkomende protocollen voor gebouwen­automatisering – zoals BACnet, Modbus, M-Bus, DALI en KNX – zijn verzameld. Met Intesis MAPS kiest de gebouwbeheerder de proto­collen die hij nodig heeft en vervolgens koppelt hij de systemen aan elkaar. Ook het wisselen van een protocol verloopt probleemloos. 

Legio mogelijkheden

De mogelijkheden met de Intesis-producten zijn legio. Dat verduidelijkt Wagenaar aan de hand van een voorbeeld. “Met de toename van het aantal elektrische auto’s zien we een sterk groeiende behoefte aan elektrische laad­palen. De EV-laders zijn beschikbaar voor privé­parkeer­plaatsen, openbare parkeerterreinen, winkel­centra, openbaar vervoer, et cetera. Zowel het energie­management als de beschik­baar­heid van de EV-parkeerplaatsen vraagt veel commu­nicatie tussen het gebouw­beheersysteem en de laadpalen. De Intesis protocol­vertaling tussen het veelgebruikte OCPP en Modbus RTU/TCP maakt monitoring, controle, starten en stoppen van de EV-oplaadpunten mogelijk. Hiermee kunnen systeem­integrators van gebouwen en fabri­kanten van EV-laadpunten op een gemakkelijke, kosten­efficiënte en betrouwbare manier monitoring en controle bieden van de OCPP 1.6-compatible EV-laadpunten vanaf elk op Modbus gebaseerd automatiseringssysteem.” 

HMS is een uitblinker in eenvoud en de 700-serie vormt hierop geen uitzondering.

Gebruikersvriendelijk

De software van de 700-serie is opvallend ge­bruikers­vriendelijk. Voor de meest voorkomende installaties ontwikkelde HMS templates die de koppe­ling vereenvoudigen. Daarnaast verzorgt zij prak­tische trainingen – bij HMS of op locatie – die installa­teurs, projectleiders en firma’s leren hoe met het equip­ment om te gaan. “De ene koppeling is com­plexer dan de andere. In ingewikkelde situaties brengen onze mensen de koppeling tot stand en leren zij beheerders hoe zij hier optimaal mee kunnen werken.”

Hoe complex ook, HMS is en blijft een uitblinker in eenvoud en de 700-serie vormt hierop geen uitzondering.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details