Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Een laboratorium voor bouwprofessionals

EOS-5D-Mark-III-2019_11_06_SS_125704-HDR
‘In het Project Center kunnen we onze expertise op een vlotte manier tot bij de mensen krijgen, via individuele gesprekken en persoonlijk advies.’

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Facq

3 november 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Met de opening van een eerste Project Center in Oostende introduceert sanitair en verwarmingsspecialist Facq een belangrijke aanvulling op de bestaande showrooms en Sanicenters. Het Project Center is een B2B-omgeving waar bouwpromotoren, architecten, studiebureaus, projectontwikkelaars en projectinstallateurs terecht kunnen voor gericht advies in hun projecten.

Facq bouwde over het hele land een sterke reputatie uit dankzij de 15 showrooms en 46 Sanicenters. De showrooms zijn toonzalen, waar consumenten inspiratie kunnen opdoen en de Facq-adviseurs kunnen ontmoeten. De Sanicenters zijn dan weer buurtwinkels voor professionals en installateurs, waar ze de producten van de beste merken voor sanitair en verwarming terugvinden. De lancering van het Project Center vult een ontbrekende schakel in, licht Kurt Vannecke, Verantwoordelijke Projecten Sanitair Vlaanderen bij Facq, toe: “In de showrooms ligt de nadruk op de beleving van de consument. Het Project Center is de tegenhanger voor professionals. Het is als het ware een laboratorium voor de vakman. We proberen het luik technieken op een zo visueel sterk mogelijke manier voor te stellen.” De diverse producten binnen het Facq-gamma die van toepassing zijn op de projectmarkt zijn er aanwezig. “We noemen het bewust geen showroom, want het Project Center gaat een stap verder”, voegt Geert Declercq, Manager Contact Center Vlaanderen bij Facq, toe. “Kleurtjes en design zijn hier minder van belang, het Project Center is meer gericht op wat de vakman echt nodig heeft.”

Facq leverde voor Center Parcs douchebakken, afvoer-en toevoerleidingen, toiletten en kraanwerk voor radiatoren.

Op maat van bouwpromotoren

Zo bevat het Project Center in Oostende specifieke badkamers die op maat van de bouwpromotoren ontworpen zijn, denk maar aan badkamers voor serviceflats, woonzorgcentra en hotels. Je vindt er ook technisch sanitair dat toegepast wordt in bijvoorbeeld sportcentra of scholen. Er wordt bij het opstellen van de badkamer in het Project Center dan ook rekening gehouden met de beperkte oppervlakte die in de projectbouw doorgaans voorhanden is. Declercq: “De vakman krijgt een realistischer beeld. We besteden in het Project Center ook veel aandacht aan technische aspecten rond verwarming, energie-efficiëntie, ventilatie en waterbehandeling, gezien de grote vraag en interesse bij onze professionele partners. Het Project Center in Oostende opende vorig jaar, in volle coronacrisis, maar de eerste reacties zijn alvast positief. “Zowel bij grote als kleine installateurs is er vraag naar kennis. Promotoren tonen interesse in interessante oplossingen en nieuwe technieken. In het Project Center kunnen we onze expertise op een vlotte manier tot bij de mensen krijgen, via individuele gesprekken en persoonlijk advies”, aldus Vannecke. De installateur is er welkom, maar ook andere bouwprofessionals kunnen er inspitatie opdoen, zoals de architect, het studiebureau of de bouw­promotor. “Facq staat hoog aangeschreven als het gaat over kennis en innovatie. Die expertise delen we graag met andere partijen.” Facq wil in de rest van het land nog drie à vier Project Centers openen.

Een bijkomende troef van Facq is dat het bedrijf keuze biedt uit producten van tal van A-merken, die binnen de Center Parcs-projecten zowel voor de bouwheer als de installateur tal van voordelen met zich meebrachten.

Kader: Geslaagde samenwerking met Center Parcs

De meerwaarde van het Project Center bleek onlangs uit de geslaagde samenwerking van Facq met Center Parcs. In verschillende vakantieparken van het bedrijf, zowel in België als in Nederland, werkt Facq actief mee aan de renovatie van badkamers. Zo leverde Facq douchebakken, afvoer-en toevoerleidingen, toiletten en kraanwerk voor radiatoren. “De keuze van producten verliep volledig vanuit het Project Center”, haalt Vannecke aan. “Voor deze projecten was specifieke kennis vereist, bijvoorbeeld op gebied van afvoer en toevoer. In het Project Center konden we de klant gericht vooruit helpen via persoonlijke gesprekken en zo het lastenboek mee van a tot z invullen.” Zo werd er voor alle producten in deze projecten een doordachte keuze gemaakt. Vannecke: “Op vlak van toevoerleidingen kozen we niet voor onze standaard meerlagige buis, maar voor een oplossing met isolatie, wat resulteert in minder energieverlies. Ook zorgden we voor afvoer in polypropyleen, wat een meerwaarde biedt op akoestisch vlak. Voor de douchebodems is gezocht naar een vloergelijke oplossing in groot formaat. De bodem is opgevuld met een verstevigde foam die zorgt voor een groter montagegemak, wat in dit project van cruciaal belang was. En aangezien voor een groot project als Center Parcs een snel en efficiënt onderhoud cruciaal is, viel de keuze ook op toiletten zonder spoelrand. Een bijkomende troef van Facq is dat het bedrijf keuze biedt uit producten van tal van A-merken, die binnen de Center Parcs-projecten zowel voor de bouwheer als de installateur tal van voordelen met zich meebrachten. Bovendien beschikt de firma over de logistieke capaciteiten om zijn beloftes ook waar te kunnen maken. “We werken niet met één centraal magazijn, maar met drie decentrale. Zo konden we snel en tijdig leveren aan Center Parcs en verkleinden we onze ecologische voetafdruk”, zegt Vannecke.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details