Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Producten

Een lichtconcept op maat van uw project

Een verlichtingsproject op de agenda staan, maar het ontbreekt u aan tijd en u wil graag bijkomende hulp ...

Image-1
De projecten zijn heel uiteenlopend, gaande van de verlichting van een woning, het uitlichten van een shop of een kantoorgebouw tot een complete relighting van een industriegebouw.

7 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Een verlichtingsproject op de agenda staan, maar het ontbreekt u aan tijd en u wil graag bijkomende hulp en advies? Als professional kunt u gebruik maken van de diensten van Lightlab. Deze firma houdt u niet enkel op de hoogte van de laatste nieuwigheden op het vlak van ­armaturen en lampen en de verkoop ervan, maar begeleidt u graag doorheen het volledige project, waardoor u uw tijd zo optimaal mogelijk kunt ­spenderen.

Lightlab kan een zeer uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting in uw project integreren, geheel volgens smaak en budget.

Lightlab is de naam waarmee Rexel zich, naast de groothandel, op de markt profileert voor de uitwerking van een totaalconcept in verlichting. Naast de verkoop van technische en decoratieve verlichting via de 38 Rexel filialen in België, bieden zij u nog veel meer. Hun 59 specialisten zijn een echte krak in hun vak en weten met hun uitgebreide technische en creatieve skills alle ruimtes optimaal te verlichten. Zij ontvangen de installateur en de eindklant graag in één van de Lightlab concepts voor het bespreken en opstellen van de lichtstudie. Hiervan ontvangt u een 3D-visualisatie, bij grotere projecten wordt een studie in Dialux of Relux voorzien. Gezien Lightlab niet merkgebonden is kunnen zij een zeer uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting voorstellen, geheel volgens smaak en budget. Zij analyseren welke besparing mogelijk wordt met energiezuinige verlichting. Eventuele lichtsturing met KNX, DALI,… kan in de lichtstudie voorzien worden.

De 13 Lightlab concepts zijn mini-showrooms die zijn ondergebracht in de grootste Rexel-filialen, verspreid over België.

Mini-showrooms

De 13 Lightlab concepts zijn mini-showrooms die zijn ondergebracht in de grootste Rexel-filialen, verspreid over België. Ze tonen niet alleen een selectie van verschillende verlichtingsarmaturen en tal van demotoestellen ter inspiratie, maar zijn tevens ook de locatie waar u kunt langskomen voor het bespreken van uw lichtplan zonder verre verplaatsing, gezien de geografische verspreiding. Lightlab is actief in de residentiële, indu­striële en tertiaire markt. De projecten zijn dus heel uiteenlopend, gaande van de verlichting van een woning, het uitlichten van een shop of een kantoor­gebouw tot een complete relighting van een industriegebouw. De relighting van een bestaande ruimte vraagt een grondige voorafgaande studie en de nodige vakkennis. Afhankelijk van de aard en de complexiteit van het project werkt Lightlab met een verschillend stappenplan. De initiële vraag hierin is ­echter steeds dezelfde: “Hoe gaan we de bestaande verlichtingsinstallatie energiezuiniger maken met behoud of zelfs verbetering van de huidige functio­naliteit?” Aan de hand van een lichtberekening en een grondige studie stellen de specialisten ledalternatieven en bijhorende automatisatie voor. Via de website en op de Instagrampagina vindt u tal van referentieprojecten terug. Lightlab tracht de volgers op die manier ook op de hoogte te houden van de laatste snufjes en trends. Daarnaast organiseren zij tal van events en opleidingen met hun fabrikanten in uw regio. Onmisbare schakel Lightlab is uitgegroeid tot een onmisbare schakel tussen fabrikanten, architecten, installateurs en bouwheren op het gebied van verlichting. Gezien Lightlab onderdeel is van Rexel, kunt u daarnaast als professional ook beroep doen op andere diensten en productengroepen van Rexel, waaronder HVAC, PV, kabel, data en security, ­residentieel en industrieel materiaal, … Ook in deze segmenten staan de technische specialisten u graag bij.

Lightlab is uitgegroeid tot een onmisbare schakel tussen fabrikanten, architecten, installateurs en bouwheren op het gebied van verlichting.

LIGHTLAB TROEVEN

Lightlab is niet merkgebonden. Lightlab kan een zeer uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting in uw project integreren, geheel volgens smaak en budget. Lightlab staat steeds dichtbij de klanten met 38 Rexel filialen verspreid over België. D e 59 Lightlab specialisten zijn een echte krak in hun vak. Zij worden continu opgeleid en zijn op de hoogte van de laatste technieken en producten. Lightlab beschikt over 13 Lightlab concepts, van waaruit de firma u nog gerichter van dienst kan zijn. Lightlab beschikt over meer dan 10.000 referenties in verlichting op voorraad en heeft daarnaast tal van logistieke mogelijkheden (night & day afhaalpunten, leveringen op de werf,…)

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%