NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een nieuwe generatie gebouwbeheersystemen

Een nieuwe generatie gebouwbeheersystemen

Beckhoff heeft zijn nieuwe softwaregeneratie voor gebouwbeheer voorgesteld: TwinCAT 3 Building Automation. Dit programma laat zich naadloos integreren in TwinCAT 3 modules voor HMI, IoT, Analytics en Scope, en bundelt alle belangrijke functies voor gebouwbeheer in één handige tool. Door de engineering en het beheer van alle gebouwsystemen op één enkel softwareplatform te brengen, worden tal van voordelen gegenereerd. Eenvoudige IoT-communicatie bijvoorbeeld of een diepgaande analyse van gebouwgegevens in de cloud of de snelle realisatie van geïndividualiseerde interfaces voor operatoren.

TwinCAT 3 Building Automation brengt de brede waaier aan voordelen van het TwinCAT 3 automatiseringsplatform nu binnen handbereik voor gebouwbeheer: de complete integratie van Visual Studio®, een geïntegreerde engineering omgeving, acht programmeertalen met interactieve modules in één enkele looptijd, eenvoudig hergebruik van broncode en schaalbaarheid om zich aan te passen aan verschillende controller platformen.

De naadloze verweving van het TwinCAT 3 Building Automation met de talrijke softwaremodules die TwinCAT 3 ter beschikking stelt, wapent de systeemintegrator met een indrukwekkende arsenaal aan tools, geschikt voor alle functies en systemen die te vinden zijn in gebouwautomatisering. Dat resulteert in een verbeterde systeemintegriteit, terwijl het engineering werk gevoelig gereduceerd wordt.

Gepersonaliseerde operatorinterfaces

Door TwinCAT HMI software toe te passen kunnen gebruikers snel gepersonaliseerde operatorinterfaces creëren en de voordelen benutten van de eenvoudige oriëntatie en intuïtieve navigatie tijdens het gebruik. Met TwinCAT IoT kan ook de connectie naar de cloud gemakkelijk geïmplementeerd worden vanaf PC-gebaseerde controllers, ofwel om individuele gebouwbeheercomponenten te outsourcen in de cloud, ofwel om gebruik te maken van clouddiensten.

De analyse van gebouwgegevens in de cloud kan verder rechtstreeks in de PC-gebaseerde controllers geïntegreerd worden aan de hand van TwinCAT Analytics. Dit biedt maximale transparantie, vereenvoudigd predictief onderhoud en een verhoogde bescherming tegen potentiële storingen. TwinCAT Scope, ten slotte, zal als het ware als een big data oscilloscoop een duidelijke visualisatie van grote hoeveelheden data faciliteren en de datatransparantie verhogen dankzij een snelle vergelijking en evaluatie van de gemeten waarden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details