NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een nieuwe generatie klikbare kabelgoten

Een nieuwe generatie klikbare kabelgoten

Het Oudenaardse Vergokan, fabrikant van metalen kabeldraagsystemen en onderdeel van de Amerikaanse Atkore Group, investeert continu in innovatieve oplossingen om te beantwoorden aan de nieuwe en toekomstige noden van de markt. Zijn meest recente productlancering is de klikbare kabelgoot KBSCL FUSION. Initieel mikte Vergokan met dit product op meer installatiegemak voor de klanten-installateurs, maar al snel bleek dat deze klikbare kabelgoot veel meer in haar mars had.

Tijd is de nieuwe rijkdom

Vergokan is van nature een klant- en servicegericht bedrijf en de KBSCL FUSION kabelgoot past perfect binnen deze filosofie. Tijdens de plaatsing moeten er minder handelingen worden uitgevoerd. De kabelgootelementen hoeven niet meer aan elkaar vastgeschroefd te worden, ze klikken simpelweg in elkaar. Het eindresultaat is een betrouwbaarheid, stevigheid en draagkracht die minstens even groot zijn als bij de klassieke, geschroefde versie. Bovendien lijnen de kabelgoten zich bij het vastklikken automatisch uit.

Filip Goris, CEO Vergokan: “Tijd is één van de belangrijkste assets geworden voor elektro-installateurs en HVAC-professionals. Dankzij ons nieuwe klik- en uitlijningssysteem kan bij de plaatsing van elke kabelgoot een tijdswinst van ruim 15% gerealiseerd worden. Als we dit transponeren naar grote installateurs met een aanzienlijk personeelsbestand, dan mogen we gerust stellen dat onze nieuwe KBSCL FUSION kabelgoot op dit vlak een echte gamechanger is.”    

“De kabelgoten lijnen zich bij het vastklikken automatisch uit.”

 

Andere spelregels, andere aanpak

Filip Goris: “Gebruiksgemak en tijdswinst voor onze klanten-installateurs is één zaak, logistieke ondersteuning, dus snelheid van levering, een andere. Onder invloed van het internet en de webwinkels in het bijzonder, is er voor industriële toeleveringsbedrijven ook veel veranderd. Zo vond er een verschuiving plaats op het vlak van service. Onmiddellijke beschikbaarheid van de producten is hierbij van kapitaal belang geworden.”

Ook BIM wint steeds meer aan belang bij Vergokan, met een eigen bibliotheek die continu wordt uitgebreid. Op die manier kunnen klanten van bij de ontwerpfase diverse technieken beter op elkaar afstemmen, wat opnieuw resulteert in een optimaal tijdsgebruik op de werf met tijdsbesparingen die makkelijk oplopen tot 5 à 6%.

“Een recente realisatie van Vergokan in Zeebrugge: een oplaadpark met 154 oplaadpalen voor de grootste Amerikaanse producent van elektrische luxewagens. Hier werden kabelladders geïnstalleerd.”

 

Nieuwe corrosiewerende systemen voor binnen- en buitentoepassingen

Met zinkmagnesium en zinkaluminium biedt Vergokan 2 nieuwe oplossingen die staal langdurig beschermen tegen corrosie. De KBSCL kabelgoten zijn vanaf nu beschikbaar in zinkmagnesium. Door zijn unieke chemische samenstelling biedt zinkmagnesium een betere weerstand tegen corrosie dan standaard
thermisch verzinkt staal.

Daarnaast zullen de draadgoten van Vergokan binnenkort beschikbaar zijn in een zinkaluminium coating, die 3x langer mee gaat dan zink alleen en voor een gladder en sluitender oppervlak zorgt dan zink, ook na vervorming.

Filip Goris: “De nieuwe corrosiebestendige oppervlaktebehandelingen zijn aan een sterke opmars bezig, maar uiteraard blijft er ook nog een belangrijke markt voor producten op basis van hot-dip galvanisatie. Als voorbeeld hiervan haal ik graag een recente realisatie aan in Zeebrugge. Hier werden onze kabel-
ladders gebruikt bij de aanleg van een oplaadpark met 154 oplaadpalen voor de grootste Amerikaanse producent van elektrische luxewagens.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details