Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

Een omniumformule voor meetapparatuur: zekerheid en financieel voordeel voor de installateur

Het is onnodig om Euro-Index voor te stellen aan de installateurs die wel eens een verwarmingsinstallatie moeten africhten of controleren.

Installatie en Bouw_ARTIKEL_Labo_afb-1 kopiëren
Euro-Index wil de installateurs nog beter van dienst kunnen zijn door extra in te zetten op service. De vernieuwde onderhoud- en kalibratieformule Omnium KWS past in die filosofie.

Tekst | Tekst Filip Van der Elst | Beeld Euro-Index

25 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De meetapparatuur van Euro-Index en de hoogwaardige kwaliteit ervan is bekend. Met een nieuwe garantieformule, OmniumKWS, ondersteunt Euro-Index de installateur nu ook bij het verplichte onderhoud en eventuele herstellingen.

Euro-Index wil de installateurs nog beter van dienst kunnen zijn door extra in te zetten op service. De vernieuwde onderhoud- en kalibratieformule ­Omnium KWS past in die filosofie. Bij aankoop van een BLAUWE LIJN ­Eurolyzer STx rookgasanalyser mét OmniumKWS heeft het toestel zeven jaar garantie tegen een vaste prijs. Joren Kooreman, Product Manager bij Euro-Index, licht toe: “Dit pakket houdt in dat de installateurs ons elke twee jaar hun meettoestel kunnen opsturen voor het wettelijk verplichte onderhoud, eventuele herstellingen en de kalibratie. Daarvoor betalen ze een vaste onderhoudsprijs. Eventuele herstellingen of vervangingen resulteren niet in extra kosten voor de vakman. Je kan de analogie maken met een wagen waarbij je regelmatig op onderhoud dient te gaan en die je ook moet laten keuren. Dankzij de OmniumKWS formule weet je op voorhand hoeveel dat op zeven jaar zal kost.”

Bij aankoop van een BLAUWE LIJN Eurolyzer STx rookgasanalyser mét OmniumKWS heeft het toestel zeven jaar garantie tegen een vaste prijs.

Financieel voordeel

Omnium KWS biedt de installateur niet alleen zekerheid over een toestel dat te allen tijde naar behoren functioneert, maar ook een omvangrijk financieel voordeel. Kooreman: “Het kostenplaatje van dat onderhoud, zonder Omnium KWS, loopt snel op. Een sensor, pomp of batterijen vervangen, en niet te vergeten: de werkuren. Dat wordt nu allemaal niet aangerekend.”   

Het komt immers voor dat een zuurstof- of CO-sensor moet vervangen worden: “Veel hangt af van het gebruik en de belasting van de sensor”, ­preciseert Kooreman. 

Euro-Index verzorgt het onderhoud en de herstelling van meettoestellen in het in het ISO 9001 gecertificeerde laboratorium van de firma in Zaventem. En sinds kort beschikt Euro-Index zelfs over een ‘labo op wielen’, dankzij een Mobiele Servicebus. “In deze bus kunnen we dezelfde kwaliteit garanderen als in ons laboratorium, met constante omgevingscondities gegarandeerd door een klimaatinstallatie. Dit laat ons toe om ter plaatse bij de klant het onderhoud uit te voeren. De klant wint tijd, want hij moet de meettoestellen niet meer naar ons opsturen en heeft ze op het einde van de dag weer terug. Ook zijn de techniekers niet langer een paar dagen technisch werkloos omdat ze tijdelijk geen meetapparatuur hebben”, geeft Kooreman mee. 

Euro-Index verzorgt het onderhoud en de herstelling van meet­toestellen in het in het ISO 9001 gecertificeerde laboratorium van de firma in Zaventem. En sinds kort beschikt Euro-Index zelfs over een ‘labo op wielen’, dankzij een Mobiele Servicebus.

Digitaal attest

Ook voor het opstellen van attesten kan de verwarmingsinstallateur een beroep doen op Euro-Index. Die procedure is vaak omslachtig en tijdrovend, met wetgeving die per gewest verschilt en een heuse papiermolen die erbij komt kijken. De applicatie Eurosoft Attest legt een gesloten verbinding met de Eurolyzer aan, zodat de installateur alle gegevens digitaal kan overnemen. “Bovendien is het mogelijk om via een QR-code of via Bluetooth de gegevens met derde partijen te delen. Ook een verbinding met het ERP-pakket dat het installatiebedrijf gebruikt behoort tot de mogelijkheden”, aldus Kooreman.

Als specialist in de branche geeft Euro-Index op regelmatige basis gratis infosessies over rookgasanalyse. Daarin gaan de specialisten van Euro-Index diep in op het gebruik van de meettoestellen en staan ze paraat om de vele vragen te beantwoorden. “Meetapparatuur komt wel aan bod in de opleidingen, maar doorgaans zijn de lesgevers geen specialisten op vlak van deze apparatuur. Rookgasanalyse wordt slechts zijdelings aangehaald in de cursussen, terwijl het voor ons onze core business is. Wij kunnen installateurs dus helpen”, besluit Kooreman.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%