NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een ongeëvenaarde ­combinatie voor ventilatie, verwarming en koeling
Installeren is heel eenvoudig: de warmtepomp wordt koeltechnisch aangesloten, gevuld en getest vanuit de fabriek.

Een ongeëvenaarde ­combinatie voor ventilatie, verwarming en koeling

Installeren is heel eenvoudig: de warmtepomp wordt koeltechnisch aangesloten, gevuld en getest vanuit de fabriek. Er hoeven geen koeltechnische handelingen te gebeuren op de werf zelf. Bovendien verloopt de inbedrijfstelling snel omdat alle functies gestuurd worden met de gebruiksvriendelijke IQnavigator handbediening van de GOLD. De overzichtelijke interface van de IQlogic regeling maakt het gemakkelijk voor u om het volledige potentieel van GOLD te benutten. De unit is uitgerust met een geïntegreerde webpagina en standaard voorzien om te communiceren met de meeste gebouwbeheersystemen. 

De GOLD RX/HC is ook beschikbaar in TOP-versies. In deze versies zijn het warmtewiel- en warmtepompgedeelte identiek, maar de kanaalaansluitingen bij het ventilator en filtergedeelte liggen aan de bovenzijde van de unit.

Adsorptie warmtewiel met turbulente luchtstroom

In de meeste situaties waarin de pulsielucht slechts minimaal hoeft te worden verwarmd of gekoeld, start de GOLD RX/HC in eerste instantie het warmtewiel. Zo is de efficiëntie van de energieterugwinning uit de extractielucht maximaal en wordt de warmtepomp minimaal aangesproken. In veel klimaatzones worden op deze manier de meeste eisen over het gehele jaar gedekt! De GOLD RX luchtbehandelingskasten optimaliseren het thermische en energetische rendement dankzij de uitzonderlijke efficiëntie van onze gepatenteerde warmtewielwisselaars met turbu­lente luchtstroom. 

Het adsorptiewiel, voorzien van een zëoliet coating, zorgt dat er ten allen tijden aan vocht­recuperatie gedaan kan worden. Als bijkomend voordeel wordt in de zomer het vocht terug naar de buitenlucht gerecupereerd en zal de warmtepomp aanzienlijk minder vermogen nodig hebben in koeling om hetzelfde resultaat te bekomen als een klassiek warmtewiel. De GOLD RX is ontworpen met uiterste aandacht om contaminatie tussen beide luchtstromen tegen te gaan. 

De inbedrijfstelling verloopt snel, omdat alle functies gestuurd worden met de gebruiksvriendelijke IQnavigator handbediening van de GOLD.

Omkeerbare geïntegreerde warmtepomp

De luchtgroep zal altijd eerst proberen om de gevraagde pulsietemperatuur te behalen uit de warmte- of kouderecuperatie van het ­absorptiewarmtewiel. 

Als de verwarmingsbehoefte toeneemt, start dan de GOLD RX/HC de geïntegreerde warmtepomp. De GOLD RX/HC heeft een buitengewoon breed werkingsbereik en kan zelfs bij buitentemperaturen van -25 °C werken.

De GOLD RX/HC heeft unieke regelfuncties om de snelheid van het warmtewiel aan te passen volgens het huidige vermogen van de warmtepomp. Dit vermijdt hoge pieken en dalen in de pulsietemperatuur als de warmtepomp start of stopt.

Als er nood is aan koeling, keert de GOLD RX/HC het circuit van de warmtepomp om, zodat de unit als koeler werkt. De unit kan koelen tot een buitentemperatuur van +35 °C!

Aangezien de twee batterijen van de warmtepomp aan beide kanten van de warmtewielwisselaar zijn aangebracht, is ook volledige koelteterugwinning uit de uitlaatlucht mogelijk, wat de efficiëntie verder verbetert. 

Als er nood is aan koeling, keert de GOLD RX/HC het circuit van de warmtepomp om, zodat de unit als koeler werkt. De unit kan koelen tot een buitentemperatuur van +35 °C!

Top-versie & L-concept versie

De GOLD RX/HC is ook beschikbaar in TOP-versies. In deze versies zijn het warmtewiel- en warmtepompgedeelte identiek, maar de kanaal­aansluitingen bij het ventilator en filtergedeelte liggen aan de bovenzijde van de unit. 

De GOLD RX/HC kan ook in delen geleverd worden en door de Swegon service afdeling koel­technisch terug aangesloten worden.

Er is nog meer! Met het L-concept versie kan de luchtbehandelingskast verticaal en horizontaal worden aangesloten om de meeste geschikte configuratie te bieden in functie van de behoeften van de technische ruimte.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details