NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een synergetische samenwerking met de installateur loont altijd
In nauwe samenwerking met de installateur Clima | Partners heeft AirX voor het ventilatiesysteem van een sportcomplex in Sterrebeek de luchtgroep geleverd en de installatie ingeregeld.

Een synergetische samenwerking met de installateur loont altijd

Naast het leveren van de innovatieve modulaire luchtbehandelingsunits van het Zweedse merk IV PRODUKT,  het huismerk van AirX,  heeft AirX een essentiële rol gespeeld in het inregelen en opmeten van het volledige ventilatiesysteem. Deze finale stap zorgt niet alleen voor optimale prestaties, maar ook voor een betrouwbare meetrapportage die de installateur alsook de bouwheer de nodige gemoedsrust zullen geven bij de oplevering van het project. De installatie staat dan volledig op punt.

De synergie tussen AirX en de installateur illustreert goed de waarde van de gecombineerde expertise en toewijding van beiden in het realiseren van een ventilatieproject van topkwaliteit.

AirX voert geen installaties uit, maar werkt samen en voor de installateur. Na het installatiewerk regelt AirX de volledige installatie in en levert het uitgebreide meetrapporten af. De Air Experts hebben ervaring in het inregelen van ventilatiesystemen in scholen, kantoren, winkels, hotels, labo’s …

Voor de niet-residentiele projecten kan AirX ook de modulaire luchtgroepen aanleveren via het Zweedse huismerk IV Produkt, de Scandinavische marktleider in dit specifieke segment. De lucht­groep wordt volledige samengesteld en geproduceerd op maat van elk project. Geen enkele luchtgroep komt vanuit een magazijn omdat alles perfect wordt afgestemd op de noden van de installateur, het studiebureau en de bouwheer. 

Een aanzienlijke uitdaging was het naadloos integreren van de innovatieve technische installatie.

Nauwe samenwerking

In nauwe samenwerking met de installateur Clima | Partners heeft AirX voor het ventilatiesysteem van een sportcomplex in Sterrebeek de luchtgroep geleverd en de installatie ingeregeld. De venti­latie units zijn voorzien van een warmte­wiel voor energie­recuperatie en een actieve druk­balans­controle. Dit laatste zorgt er steeds voor dat de verse luchtzijde van de luchtgroep in overdruk staat en er dus nooit een lek kan zijn waarbij de extractielucht de verse lucht vervuilt. 

Clima & Partners verzorgde de volledige HVAC-installatie en nam tevens de verantwoordelijkheid voor de elektriciteits­werken op zich. Een aan­zien­lijke uitdaging was het naadloos inte­greren van de innovatieve technische installatie. “Gelukkig kunnen we met trots vermelden dat dit met succes werd volbracht”, zoals Timmo Dexters, vertegen­woordiger van Clima & Partners, ons enthousiast meedeelde. “Onze keuze voor AirX en IV Produkt werd vooral ingegeven door de voortreffelijke dienstverlening vóór en ná de installatie, met dank aan Tim Vanderperren van AirX.”

Het resultaat is een ventilatiesysteem dat niet alleen innovatief en efficiënt is, maar ook nauwkeurig is ingeregeld en opgemeten voor het leveren van optimale prestaties.

De synergie tussen AirX en de installateur illu­streert goed de waarde van de gecombineerde expertise en toewijding van beiden in het realiseren van een ventilatieproject van topkwaliteit. Meer nog, het vormt de sleutel tot een succesvolle projectoplevering en tevreden klanten. Door van in de ontwerpfase al samen te werken, is het uiteraard nog makkelijker om de uitdaging aan te gaan. Het resultaat is een ventilatiesysteem dat niet alleen innovatief en efficiënt is, maar ook nauwkeurig is ingeregeld en opgemeten voor het leveren van optimale prestaties.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details