NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een ventilatieoplossing voor elke toepassing

Een ventilatieoplossing voor elke toepassing

Met een breed gamma aan producten inzake ventilatie slaagt SIG Air Handling erin om voor alle mogelijke situaties een oplossing te voorzien. Deze firma neemt de noden van de installateur ter harte, onder meer door de klemtoon te leggen op units die eenvoudig te hanteren zijn, en door warmtepompen en ventilatie als één pakket te zien: “Een logische keuze, en zo heeft de installateur slechts één aanspreekpunt nodig.”

Danny De Backer, Product Manager Ventilation: “We bieden een breed gamma aan voor luchtbehandeling en ventilatie, gaande van kleine, compacte units tot grote, modulaire luchtgroepen. Er is een brede waaier aan mogelijkheden, zodat we aan alle mogelijke eisen in een lastenboek kunnen voldoen.”

Uitgebreid gamma

In de categorie compacte units zijn er de HRS (met platenwisselaar) en HRS-R (met een roterend wiel). Deze kleine, compacte units kunnen voorzien worden van een horizontale of verticale uitblaas. Een topaansluiting kan handig zijn in plekken met weinig ruimte. HRS WTW-unit kan debieten aan van 350 tot 4.000 m³/h. Deze toestellen zijn opgenomen in de EPB databank. “Bijgevolg is dit toestel is uitstekend voor een installateur die een welbepaald E-peil moet behalen”, aldus De Backer.

Sig Air Handling

BMW-garage Gregoir in Dendermonde.

 

AmberAir Compact is naast EPB ook Eurovent gekeurd en is geschikt voor debieten van 500 tot 8.000 m³/h. De plug-and-play unit is beschikbaar in zowel een horizontale en verticale uitvoering, steeds met tegenstroomwisselaar. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een platte versie (CXP) die in het plafond kan ingebouwd worden, weliswaar aan een lager debiet. De toestellen zijn bijzonder toegankelijk, en het vervangen van componenten gebeurt snel en probleemloos.

SIG Air Handling lanceert ook de nieuwe unit AmberAir Compact RH, met een roterend wiel en debieten van 6.500 m³/h tot 12.000 m³/h. In een latere fase volgen er nog versies die zowel lagere als hogere debieten aankunnen. Alle plug-and-play units kunnen eenvoudig gekoppeld worden met het gebouwbeheersysteem, en dit op verschillende manieren.

AmberAir bestaat ook in modulaire, op maat gemaakte uitvoering voor grote projecten zoals productiehallen of showrooms. Deze wordt in verschillende modules geleverd en kan debieten aan van 500 tot 85.000 m³/h.

Airco en ventilatie

Sig Air Handling

Op het dak van BMW-garage Gregoir staan de luchtgroepen, van het type Salda AmberAir.

 

SIG Air Handling wil te allen tijde snel op de bal kunnen spelen: gespecialiseerde technici van het bedrijf kunnen ter plaatse assisteren bij de opstart en inregeling op maat. De Backer: “Bovendien bieden we voor airco en ventilatie een totaalpakket aan. Deze twee onderdelen kunnen eenvoudig worden gekoppeld. En aangezien wij in beide sectoren gespecialiseerd zijn, wordt het er voor de installateur een stuk gemakkelijker op. Hij heeft zo slechts één contactpersoon. Ook de opstart wordt een stuk eenvoudiger door, want één technieker van SIG Air Handling kan de volledige opstart op zich nemen en de toestellen op elkaar afstemmen, alsook koppelen aan een gebouwbeheersysteem.” Een ander voordeel voor de installateur is dat SIG Air Handling 3D-modellen voorziet in CAD en Revit.  


BMW-garage Gregoir in Dendermonde

Eén opvallende verwezenlijking van SIG Air Handling is de BMW-garage Gregoir in Dendermonde. SIG Air Handling werkte hier samen met installateur Borcalor het ontwerp uit.

In een garage van een prestigieus automerk als BMW is comfort natuurlijk belangrijk. Yves Deliën, Account Manager HVAC bij SIG Air Handling, licht toe: “We moesten zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en ermee rekening houden dat er veel glaspartijen in het gebouw verwerkt zitten. Daarom is er gewerkt met vloerverwarming in combinatie met plafondcassettes. De vloerverwarming wordt gevoed met vier ketels in cascade, en de koeling wordt voorzien door een Thermocold Domino warmtepomp van 300 kW. Dankzij een change-over toepassing kunnen we met dezelfde eindgebruikers zowel koelen als verwarmen”, aldus Deliën.

De luchtgroepen op het dak zijn van het type Salda AmberAir. SIG Air Handling leverde ook de Multi-jet roosters voor ventilatie. Deliën: “Deze roosters laten toe om een hoog luchtdebiet in de ruimte te plaatsen, zonder dat dit hinder oplevert voor de klanten. Deze roosters produceren immers zeer weinig geluid en zijn esthetisch verantwoord. Een simulatie van alle roosters werd ook op voorhand gemaakt in ons eigen programma CDSS.”

SIG Air Handling blikt tevreden terug op dit project. De firma werkte al eerder goed samen met Borcalor en concessiehouder Gregoir, en werkt op dit moment aan een soortgelijk project aan de BMW-vestiging van Gregoir in Jette. “Dat is een teken van vertrouwen. De samenwerking tussen de partijen verloopt optimaal en het eindresultaat stemt de eindklant tevreden”, besluit Deliën.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details