NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een weldoordachte brandbeveiliging vertrekt vanuit een totaalaanbod

Een weldoordachte brandbeveiliging vertrekt vanuit een totaalaanbod

Het bedrijf denkt oplossingsgericht mee met de klant. Sicli maakt er een erezaak van om een totaalpakket inzake brandveiligheid aan te bieden, en dit op lange termijn.

Tekst Filip Van der Elst  |  Beeld Sicli

Elke brandveiligheidsstrategie wordt gedragen door een grondige risico analyse. Hierbij dient het juiste evenwicht gevonden te worden tussen de brand snel detecteren, de brand efficiënt blussen en uw medewerkers georganiseerd en snel evacueren. Standaardoplossingen zijn meestal niet aan de orde. ­Marnix Steenbeke, Division Manager bij Sicli: “Onze klanten zijn doorgaans bedrijven met een weldoordachte beveiligingsfilosofie. Zij kiezen bewust voor een fabrikant die een totaalaanbod biedt, met inbegrip van onderhoud. Wanneer het over brandveiligheid gaat is een kortetermijnvisie immers niet de beste keuze. Wij verkopen dan ook geen producten, maar oplossingen.” Vanuit zijn totaalpakket aan oplossingen biedt Sicli u voor voor elk deelfacet van uw strategie een oplossing op maat.

Branddetectie

De basis van elk brandbeveiligingsconcept berust op een betrouwbare en snelle branddetectie. Hoe sneller de brand wordt gedetecteerd, hoe minder schade er wordt aangericht. Niet alleen vermijdt u hiermee heel wat fysiek leed, maar voorkomt u eveneens bedrijfs- en milieuschade. Een geschikt branddetectiesysteem kan de rampzalige gevolgen voor mens, gebouw en ­milieu tot een minimum beperken. Sicli kan u helpen bij de keuze en installatie van een gepast alarm- of vocaal evacuatiesysteem. “Zeker in grote publieke gebouwen komen vocale evacuatiesystemen steeds vaker voor”, aldus ­Steenbeke. Een sirene doet soms meer kwaad dan goed, omdat de mensen dan niet weten in welke richting ze moeten evacueren. Een vocaal evacuatiesysteem is heel gericht en kan met een duidelijke boodschap voorkomen dat er juist extra paniek gecreëerd wordt.”

Automatisch blussysteem

Zeker in industriële omgevingen is een automatisch blussysteem dikwijls noodzakelijk en complementair aan de branddetectie. Naast zijn manuele interventiemiddelen biedt Sicli u een breed gamma aan hoogkwalitatieve blussystemen op basis van gas, water en schuim of poeder. Sicli staat in voor professioneel advies, engineering, installatie en onderhoud.

Uw brandbeveiligingsinstallaties en -producten dienen ten allen tijde werkingsklaar te zijn en dit gedurende hun ganse levensduur. Het regelmatig onderhoud ervan is dus meer dan noodzakelijk om zeker te zijn dat uw uitrusting zal functioneren wanneer dit nodig is. Het Sicli-onderhoudsteam van 150 gespecialiseerde techniekers zal uw systemen en uitrustingen op regelmatige basis testen en nakijken en dit conform met de laatste normen en wetgeving. Sicli biedt eveneens de nodige opleidingen in het gebruik van draagbare interventiemiddelen aan en kan ook helpen bij het opstellen van een nood- en evacuatieplan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details