Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Productinformatie

Een weldoordachte brandbeveiliging vertrekt vanuit een totaalaanbod

Sicli is sedert vele jaren één van de marktleiders in brandbeveiliging in België en de enige 100 procent Belgische fabrikant van draagbare en mobiele brandblussers.

Large CO2 fire extinguishers in a power plant

20 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het bedrijf denkt oplossingsgericht mee met de klant. Sicli maakt er een erezaak van om een totaalpakket inzake brandveiligheid aan te bieden, en dit op lange termijn.

Tekst Filip Van der Elst  |  Beeld Sicli

Elke brandveiligheidsstrategie wordt gedragen door een grondige risico analyse. Hierbij dient het juiste evenwicht gevonden te worden tussen de brand snel detecteren, de brand efficiënt blussen en uw medewerkers georganiseerd en snel evacueren. Standaardoplossingen zijn meestal niet aan de orde. ­Marnix Steenbeke, Division Manager bij Sicli: “Onze klanten zijn doorgaans bedrijven met een weldoordachte beveiligingsfilosofie. Zij kiezen bewust voor een fabrikant die een totaalaanbod biedt, met inbegrip van onderhoud. Wanneer het over brandveiligheid gaat is een kortetermijnvisie immers niet de beste keuze. Wij verkopen dan ook geen producten, maar oplossingen.” Vanuit zijn totaalpakket aan oplossingen biedt Sicli u voor voor elk deelfacet van uw strategie een oplossing op maat.

Branddetectie

De basis van elk brandbeveiligingsconcept berust op een betrouwbare en snelle branddetectie. Hoe sneller de brand wordt gedetecteerd, hoe minder schade er wordt aangericht. Niet alleen vermijdt u hiermee heel wat fysiek leed, maar voorkomt u eveneens bedrijfs- en milieuschade. Een geschikt branddetectiesysteem kan de rampzalige gevolgen voor mens, gebouw en ­milieu tot een minimum beperken. Sicli kan u helpen bij de keuze en installatie van een gepast alarm- of vocaal evacuatiesysteem. “Zeker in grote publieke gebouwen komen vocale evacuatiesystemen steeds vaker voor”, aldus ­Steenbeke. Een sirene doet soms meer kwaad dan goed, omdat de mensen dan niet weten in welke richting ze moeten evacueren. Een vocaal evacuatiesysteem is heel gericht en kan met een duidelijke boodschap voorkomen dat er juist extra paniek gecreëerd wordt.”

Automatisch blussysteem

Zeker in industriële omgevingen is een automatisch blussysteem dikwijls noodzakelijk en complementair aan de branddetectie. Naast zijn manuele interventiemiddelen biedt Sicli u een breed gamma aan hoogkwalitatieve blussystemen op basis van gas, water en schuim of poeder. Sicli staat in voor professioneel advies, engineering, installatie en onderhoud.

Uw brandbeveiligingsinstallaties en -producten dienen ten allen tijde werkingsklaar te zijn en dit gedurende hun ganse levensduur. Het regelmatig onderhoud ervan is dus meer dan noodzakelijk om zeker te zijn dat uw uitrusting zal functioneren wanneer dit nodig is. Het Sicli-onderhoudsteam van 150 gespecialiseerde techniekers zal uw systemen en uitrustingen op regelmatige basis testen en nakijken en dit conform met de laatste normen en wetgeving. Sicli biedt eveneens de nodige opleidingen in het gebruik van draagbare interventiemiddelen aan en kan ook helpen bij het opstellen van een nood- en evacuatieplan.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%