NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Eenvoudig veelzijdig: de nieuwe FHA-monoblock van WOLF

Eenvoudig veelzijdig: de nieuwe FHA-monoblock van WOLF

In nieuwbouwprojecten en in steeds meer renovatieprojecten wordt tegenwoordig een warmtepomp geïnstalleerd. Om het potentieel van deze efficiënte technologie ten volle te benutten, heeft WOLF het assortiment lucht/water-warmtepompen uitgebreid met de nieuwe FHA-monoblock, werkzaam op het koudemiddel R32, meteen veel lagere GWP in vergelijking met R410a.

De FHA-monoblock is ontworpen voor een eenvoudige installatie en een betrouwbare werking op lange termijn. De warmtepomp is verkrijgbaar in vijf capaciteiten (230V: FHA-05/06, 06/07, 08/10, 11/14 en 400V: 14/17) en bestrijkt daarmee een breed toepassingsgebied. Met 5 kW is de warmtepomp geschikt voor eengezinswoningen, als cascadeoplossing is de FHA ook geschikt voor grotere appartementsgebouwen en commerciële projecten tot ca. 70 kW. In cascadeopstelling overtuigt de warmtepomp bovendien door een geringe inbouwhoogte en geluidsemissie. De FHA is daarnaast ook geschikt voor hybride toepassing, bijvoorbeeld in een All-Electric Ready variant.

Robuust en zuinig

Modulerende verwarming, koeling en warmwatervoorziening zijn standaard bij de FHA-monoblock. Alle buitenunits zijn compact en robuust uitgevoerd dankzij de stevige metalen behuizing, gelakt in modern grijs. Dankzij het ontwerp van de warmtepomp kunnen zelfs grote vermogens worden bereikt met slechts één ventilator. Een standaard elektrisch verwarmingselement van 6 kW levert betrouwbare energie als back-up.

Eenvoudige en efficiënte installatie

Dankzij de uitvoering in monoblock variant – met een gesloten koelcircuit en de volledig uitgeruste binnenunit -, kan de warmtepomp eenvoudig en efficiënt worden geïnstalleerd. Een geoptimaliseerde kabeldoorvoer en de ruime elektrische aansluitkast, die snel toegang biedt tot alle belangrijke contacten, dragen hier ook aan bij.

Zelfs bij lage buitentemperaturen zorgt de FHA-monoblock voor een hoog rendement en voorlooptemperaturen van 60-65 °C, waardoor een hygiënische warmwaterbereiding mogelijk wordt. Met behulp van het elektrisch element zijn voorlooptemperaturen tot 75 °C mogelijk. De verwarmingsmodus wordt probleemloos ondersteund bij temperaturen tot -25 °C. Koelen en warmwaterbedrijf tot +43 °C zijn kinderspel voor de FHA-monoblock.

Andere voordelen van de nieuwe warmtepomp zijn de flexibele installatiemogelijkheden en het uitgebreide assortiment accessoires voor talrijke toepassingen. Een bodemconsole en diverse aansluitoplossingen voor wanden, kelders en constructievloer zijn optioneel. 

De FHA-monoblock is in het voorjaar 2023 te bestellen op de Belgische markt. Net als de andere producten uit het WOLF verwarmingsassortiment in België is de FHA exclusief verkrijgbaar via Van Marcke.

Meer over de FHA-monoblock van WOLF op: Warmtepomp FHA-monoblock | WOLF

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details