Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Efficiënte hydraulische inregeling dankzij innoverende inregelafsluiters

Artist_impression_van_het_nieuwe
Het nieuwe hoofdkwartier van Flamco in Almere (Nederland) wordt het hoofdkwartier voor Aalberts hydronic flow control en is genomineerd voor de BREEAM Awards 2021.

2 maart 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Aalberts hydronic flow control, toonaangevende industriële speler op het vlak van geïntegreerde verwarmings- en sanitaire oplossingen, presenteert NexusValve, een gamma statische en dynamische inregelafsluiters. Het NexusValve-gamma omvat statische inregelafsluiters met vaste of variabele opening, dynamische inregelafsluiters en drukverschilregelaars die perfect geschikt zijn voor collectieve woongebouwen en tertiaire gebouwen.

Waarom is inregeling zo belangrijk en hoe kunnen installaties ingeregeld worden?

Zonder aangepaste oplossing voor hydraulische inregeling worden de debieten in een installatie vaak ongelijk verdeeld. Dat heeft negatieve gevolgen voor het comfort van de gebruikers en de efficiëntie van de installatie. Meestal heeft dit te maken met de opbouw van de circuits: hoogte van het gebouw, afstand tot de hoofdleiding, bochten, enz.

Nochtans heeft een correct ingeregelde instal­latie een aantal essentiële voordelen: duurzame prestaties van de installatie, een beter thermisch comfort (uniforme warmteverdeling) en akoes­tisch comfort (geen stroomgeluiden door te hoge debieten), lagere energiekosten (optimaal energierendement dankzij betere inregeling van de retourtemperaturen), enz.

De NexusValve FLUCTUS is beschikbaar met binnendraadaansluiting van DN 10 tot DN 50 en combineert twee functies in één product: inregelafsluiter en afsluitkogelkraan.

Dankzij een uitgebreid gamma inregeloplossingen biedt Aalberts hydronic flow control een oplossing voor de inregeling van elk circuit. Alle inregel­oplossingen worden geproduceerd in Europa, meer bepaald in Duitsland en Frankrijk. De inregelafsluiters worden rechtstreeks op strategische plaatsen van het circuit gemonteerd om het debiet te controleren (meestal onderaan elke stijgleiding). Hun belangrijkste functie is om het waterdebiet zo aan te passen dat het water gelijkmatig door de installatie stroomt en tegelijk de debietmeting mogelijk te maken. 

Daarnaast is een inregelafsluiter ook een diagnose­­middel dat op elk moment de goede wer­king van de installatie kan controleren en even­tuele afwijkingen eenvoudig kan opsporen.

Aalberts hydronic flow control richt zich hoofd­zakelijk op collectieve woon­gebouwen en tertiaire gebouwen. Naargelang het type installatie wordt een onder­scheid gemaakt tussen twee product­groepen: statische inregelafsluiters voor circuits met een constant debiet (hand­bediende koppen, vloerverwarming zonder inregeling,…) of dynamische inregel­afsluiters voor circuits met varia­bele debieten bij inregeling, voor­namelijk door de aanwezigheid van
thermostatische uit­rustingen.

NexusValve FLUCTUS, statische inregelafsluiter voor tijdwinst en hoge meetnauwkeurigheid

NexusValve FLUCTUS is een statische inregel­afsluiter met vaste opening (FODRV) voor de in­regeling van hydraulische circuits. Deze veel­zijdige inregelafsluiter is compatibel met verwarmings- en koelcircuits en met sanitaire toepassingen. De NexusValve FLUCTUS is beschikbaar met binnendraadaansluiting van DN 10 tot DN 50 en combineert twee functies in één product: inregelafsluiter en afsluitkogelkraan.

Dankzij het geïntegreerde Venturi-meetstuk, dat losgekoppeld is van het inregel­gedeelte, gebeurt de inbedrijfstelling uitzonderlijk snel: het juiste debiet kan in 30 seconden ingeregeld worden. Ongeacht de in­regeling kan het debiet ook continu afgelezen worden gebaseerd op één Kvm-waarde.

Dankzij een uitgebreid gamma inregeloplossingen biedt Aalberts hydronic flow control een oplossing voor de inregeling van elk circuit.

Bovendien heeft de NexusValve FLUCTUS voor of achter de inregelafsluiter geen rechte buislengte nodig voor de stabilisatie van het debiet. Deze vrijheid op het vlak van montage maakt de installatie nog eenvoudiger.

De eenvoudige inbedrijfstelling levert een mooie tijdwinst op bij de installatie en doordat de doorstroming afgesloten kan worden zonder dat de inregeling van de inregelafsluiter wijzigt wordt het onderhoud sterk vereenvoudigd. Het geïntegreerde Venturi-meetstuk van de NexusValve FLUCTUS zorgt tot slot voor een zeer nauwkeurige debietmeting, met een tolerantie van slechts ongeveer 3%.

De andere NexusValve-inregel­oplossingen van COMAP-FLAMCO

Alle NexusValve-oplossingen van COMAP zijn geschikt voor verwarmingscircuits, koelcircuits, vloer­verwarming en, wat betreft de statische op­lossingen, sanitair warm water. Voor statische of dynamische inregeling beschikt Aalberts Hydronic flow control over verschillende inregelafsluiters.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details