NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Efficiënte toegangscontrole vergemakkelijkt het werk van gebouwbeheerders
‘De gebouwbeheerder kan elk gebouw afzonderlijk aanklikken en alle daaraan gelinkte badges beheren.’

Efficiënte toegangscontrole vergemakkelijkt het werk van gebouwbeheerders

Toegangscontrole is een breed domein, maar Intratone legt zich toe op één type toegangscontrole: die in appartementsgebouwen. Het unieke toegangscontrolesysteem van Intratone, dat werkt op basis van simkaarten, laat installateurs én gebouwbeheerders toe om tijd en kosten te besparen en het gebouw op de meest efficiënte manier te beheren. 

Intratone kiest er heel bewust voor om zich te specialiseren in appartementsgebouwen, zegt Dieter Denooze, Area Sales Manager bij Intratone Belgium. “Onze sterkte zit hem juist in die specifieke klemtoon. Intratone gaat op zoek naar manieren waarop beheerders en syndici van appartementsgebouwen de algemene en gemeenschappelijke delen van het gebouw op een heel eenvoudige manier kunnen beheren. En die ambitie uit zich in gebruiksvriendelijke, efficiënte en intelligente systemen die de gebouwbeheerder toelaten om de controle over het gebouw te behouden zonder beroep te moeten doen op complexe en dure software.” 

Dankzij Intratone kan het uit- en inschakelen van toegangsbadges en het aanpassen van de naamplaatjes volledig digitaal en automatisch verlopen.

Verschillende mede-eigenaren

In de specifieke context van een flatgebouw – met vele verschillende mede-eigenaren, veel huurders en een groot verloop – is er een hoge nood aan een eenvoudig en efficiënt beheer van het gebouw. Denk maar aan het uit- en inschakelen van toegangsbadges en het aanpassen van de naamplaatjes. Dankzij Intratone kan dit proces volledig digitaal en automatisch verlopen. “Het is bovendien een budgetvriendelijke oplossing. Het systeem werkt volledig draadloos, er hoeven dus geen kabels getrokken worden. Als een huurder zijn sleutel verliest, is het niet langer nodig om de cilinder van de deur te vervangen, wat een dure grap is. In een handomdraai kan de gebouwbeheeerder de bestaande badge deactiveren en de bewoner van een nieuw
exem­plaar voorzien.” 

De snelheid van uitvoering is mede te danken aan de eenvoudige en duidelijke beheeromgeving, zodat de gebouwbeheerder in een mum van tijd kan doen wat hij moet doen. Denooze: “Elke gebouwbeheerder krijgt een unieke adminaccount op ons webplatform en krijgt daarin meteen elk gebouw van hem te zien dat met Intratone-oplossingen is uitgerust. Hij kan elk gebouw afzonderlijk aanklikken en alle daaraan gelinkte badges beheren. Voor de gebouwbeheerder telt het globale plaatje, niet de invidiuele eigenaar – daar spelen we dan ook optimaal op in.”

Een uniek aspect van de aanpak van Intratone, is het feit dat het systeem werkt met een simkaart, verbonden met de telefoons van de bewoners. “Dat laat bovendien toe om vanop afstand te communiceren met het gebouw, waardoor er opnieuw op tijd en kosten bespaard kan worden”, aldus Denooze. “Intratone neemt daarmee een pioniersrol op: we zijn het enige Europese bedrijf dat simkaart-based toegangscontrole aanbiedt.” 

De vraag naar de oplossingen van Intratone neemt sterk toe, wat bewijst dat ze beantwoorden aan een reële vraag op de markt. Toch is dat voor Intratone geen reden om op de lauweren te blijven rusten. “We luisteren naar de markt en lanceren op regelmatige basis interessante innovaties”, aldus Denooze. “Recent lanceerden we nieuwe infodisplayborden voor in de inkomhal – die vervangen het gebruikelijke prikbord dat vol papiertjes hangt. Zo kan de gebouwbeheerder snel en rechtstreeks met alle bewoners van het gebouw communiceren. Dat is gemakkelijk voor hem, want doorgaans communiceert hij vooral met de eigenaren.” 

In de specifieke context van een flatgebouw – met vele verschillende mede-eigenaren, veel huurders en een groot verloop – is er een hoge nood aan een eenvoudig en efficiënt beheer van het gebouw.

Parlofonie 

Naast toegangscontrole is Intratone ook gespecia­liseerd en videofonie en parlofonie. “Ook hier is de basisregel: zo min mogelijk bekabeling. Zo neemt de installatie weinig tijd in beslag voor de installateurs. Ons parlofoniesysteem werkt eveneens met simkaarten, wat betekent dat er geen binnenposten geplaatst moeten worden: de communicatie verloopt rechtstreeks met het toestel van de bewoners, denk maar aan een smartphone of tablet. Dat maakt ons systeem opnieuw bijzonder budgetvriendelijk”,
besluit Denooze.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details