NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Elektriciteitsspecialist krijgt inzicht en controle dankzij gespecialiseerd softwarepakket
Het team van Elektriciteitswerken Noppe.

Elektriciteitsspecialist krijgt inzicht en controle dankzij gespecialiseerd softwarepakket

Gedurende de volledige levensloop van een project maakt het bedrijf gebruik van de talloze functionaliteiten die Plenion te bieden heeft. “Een allesomvattend systeem, zowel op kantoor als op de baan”, zegt zaakvoerder Alexander Noppe.

Tekst Filip Van der Elst  |  Beeld Plenion

Alexander Noppe richtte Elektriciteitswerken Noppe zo’n 16 jaar geleden op. Met de gestage groei van de onderneming steeg ook de nood aan een gespecialiseerd softwaresysteem om de dagelijkse werking te beheren en projecten zo efficiënt mogelijk te organiseren. “Voor mij als zaakvoerder is het vooral belangrijk dat ik de werkuren en het gebruik van materialen op de werf goed kan bijhouden. Ook om aan nacalculatie te doen is er nood aan overzicht: hoe loopt een welbepaald project? Zonder ERP-pakket is dat bijna onmogelijk. Onze techniekers vulden papieren werkbonnen in op de werf. Al die gegevens manueel invoeren in de computer was zo tijdrovend dat we dat klusje vaak links lieten liggen”, zegt Noppe.

Rechtstreeks bestellen

Na een experiment met een ander ERP-pakket, dat geen succes bleek, schakelde Noppe over op Plenion. “Het grote verschil was dat ons vorige pakket geen mobiele toepassing had, en vooral: geen oplossing om verbinding te maken met onze leverancier. Het is geen toeval dat we op Plenion zijn gebotst via Cebeo, een leverancier waar we vaak mee werken. Vanuit Plenion krijgen we geactualiseerde prijsoverzichten van de leveranciers en kunnen we rechtstreeks bij hen bestellen. De goederen worden meteen tot bij ons geleverd.” Na de keuze voor Plenion kreeg het hele team een basisopleiding op kantoor. Nadien volgden nog enkele bijkomende opleidingen, om alle functionaliteiten van het programma goed onder de knie te krijgen. “Het is dan ook een bijzonder uitgebreid pakket. Om er goed mee weg te zijn, is voldoende deskundige uitleg onmisbaar.”

In de beginfase komt het erop aan de werking van Plenion af te stemmen op de flow van de eigen werking, zegt Noppe. “Het pakket moet zich een beetje aanpassen aan de organisatie, en de organisatie moet zich aanpassen aan het ERP-pakket. Daar hebben we een gulden middenweg in moeten zoeken. Zo hebben wij onze werking aangepast. De papieren werkbonnen waren definitief verleden tijd. Overschakelen op Plenion vergt natuurlijk een zekere aanpassing van onze mensen. Dat heeft echter niet tot noemenswaardige problemen geleid, omdat alle weerstand verdwijnt als de mensen werken dat ze erdoor gemakkelijker en efficiënter kunnen werken.”

Vanuit Plenion krijgen we geactualiseerde prijsoverzichten van de leveranciers en kunnen we rechtstreeks bij hen bestellen.

Gerichte updates

Maar anderzijds heeft Elektriciteitswerken Noppe ook zelf een invloed gehad op Plenion. “We konden bij Plenion terecht voor enkele gerichte software-updates, volledig op maat van ons bedrijf. Die verbeteringen komen nadien ook ten goede van andere Plenion-klanten, omdat de nieuwe versies van het pakket voor alle klanten ter beschikking worden gesteld. Zo maken wij ook gretig gebruik van nieuwe aanpassingen die er komen op vraag van andere bedrijven. Het pakket groeit gestaag terwijl iedereen er mee in investeert.”

Intussen gebruikt Elektriciteitswerken Noppe Plenion over de gehele levensloop van een project – van de prospectie over het maken tot de offerte tot de werffase en de nacalculatie. “Een goedgekeurde offerte wordt in Plenion omgezet in een project. Nadien bestellen we via Plenion de benodigde materialen, gaat de werkbon mee naar de techniekers, die een goed zicht hebben op wat er moet gebeuren. Na afronding van de werkzaamheden krijgt de klant via Plenion een gedetailleerde factuur in de bus. Zonder Plenion zou onze dagelijkse werking helemaal in duigen vallen”, aldus Noppe.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details