Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Elektriciteit

Elektro-installaties krijgen kleur

Preflex-beelden-brochure
Voorbedrade buizen met een kleur maken het werk van een elektro-installateur een pak gemakkelijker.

Tekst | Pipelife

Beeld | Pipelife

8 oktober 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Voor het aanbod aan elektroleidingsystemen is Pipelife voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en productverbeteringen om installaties gemakkelijker, sneller en veiliger te maken. Om elektroleidingen gemakkelijker te herkennen en identificeren, lanceert Preflex, de elektro­specialist binnen de Pipelife groep, voorbedrade buizen in zeven duidelijk herkenbare kleuren.  

Met het Preflex-assortiment biedt Pipelife een oplossing voor elke elektro-installatie, zowel voor de residentiële markt als voor commerciële of openbare gebouwen. Met een compleet aanbod aan voorbedrade buizen, stijve buizen, inbouwdozen en accessoires vinden elektro-installateurs in het aanbod van Preflex alles wat ze nodig hebben om eender welk type installatie met kwalitatieve producten af te werken en daarbij te voldoen aan alle geldende normen en kwaliteitseisen. Elektro-installaties met Pipelife-producten verhogen bijvoorbeeld de brandveiligheid in ziekenhuizen of woonzorg­centra, maar dragen evengoed bij aan het dagelijks wooncomfort van huiseigenaars. 

Pipelife houdt de vinger aan de pols bij elektro-installateurs. Door in gesprek te gaan en werven te bezoeken speelt de producent in op de noden en wensen van vandaag met verbeterde producten en innovatieve oplossingen. Ook de meest recente productupdate van Preflex is te danken aan de input van elektro-installateurs.

In één oogopslag zie je waar welke kabel voor bedoeld is.

Gemakkelijker, sneller en veiliger installeren

Het onmiddellijk herkennen van producten is voor installateurs een belangrijke troef die hun werk vergemakkelijkt. In één oogopslag het juiste product terugvinden in het magazijn of de bestelwagen, bespaart een installateur een pak waardevolle tijd. Om die reden worden de Preflex-producten al jaren voorzien van verpakkingen met kleurcodering. Maar hoe herken je die producten even gemakkelijk nadat ze geïnstalleerd zijn in vloeren en wanden? Vanuit die vraag ontwikkelde Preflex voorbedrade buizen in zeven verschillende kleuren, één specifieke kleur voor elk kabeltype.

Met gekleurde voorbedrade buizen vermijd je installatiefouten. Als een fout toch voorkomt, leiden de kleuren ertoe dat de foutieve bekabeling onmiddellijk opgemerkt wordt. Het vernieuwde concept zal ook on site opleiding van nieuw personeel vergemakkelijken. ‘Groen is voor verlichting, rood is voor stopcontacten’ is nu eenmaal gemakkelijker te onthouden dan ‘3G1,5 is voor verlichting en 3G2,5 is voor stopcontacten’. Minder ervaren installateurs kunnen zo sneller zelfstandig en foutloos werken na een minimale producttraining.

De zeven kleurcodes zijn makkelijker te onthouden, met een vlotter en veiliger installatieproces als resultaat.

Productverbetering met grote resultaten

De eerste feedback is bijzonder positief. Installa­teurs zijn overtuigd van de voordelen van de gekleurde buizen. Zij geloven vooral dat de nieuwe producten hen zullen toelaten om foutloos te werken en ook veel tijd te besparen op de werf, vooral bij het aansluiten van de zekeringkast. Geen gedoe meer om de juiste buis te vinden en te controleren of ze de juiste kabel bevat. Je neemt gewoon de buis in de juiste kleur, doet een snelle check van de kabel, sluit hem aan en klaar.

Install Day

Je ontdekt alle nieuwigheden van Pipelife tijdens Install Day op 14 oktober. Voor elektro ligt de focus op de vernieuwde, kleurrijke Preflex-buizen. Daarnaast ontdek je met Master 3 Plus een compleet en innovatief binnenrioleringssysteem in PP. Dat systeem is stiller, sterker en sneller en biedt heel wat voordelen voor zowel de installateur als de eindgebruiker. Je vindt Pipelife op stand 117.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details