NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Elektronisch geregeld = efficiënt geleverd
‘Al onze toestellen worden voorgefabriceerd en intern vooraf bekabeld, wat tijd bespaart tijdens de installatie.’

Elektronisch geregeld = efficiënt geleverd

Voor de ­levering van warm water en verwarming komen gedecentraliseerde warmte-afleversets hierbij volledig tot hun recht: ze leveren onafhankelijk van de soort warmtebron direct en naar behoefte warm water en verwarmingsenergie in elke wooneenheid. Voor de bewoners betekent dit een hoog comfortniveau met lage energiekosten. Vergeleken met thermostatisch geregelde units zijn elektronisch geregelde units nog ­nauwkeuriger, zuiniger en sneller.

Warmte-afleversets voorzien elke wooneenheid van warmte-energie, ongeacht de warmtebron. Ze kunnen worden gebruikt voor de indirecte bereiding van warm water en desgewenst ook voor indirecte of directe warmteverdeling, zowel voor radiator- als vloer­verwarmingssystemen. Flamco biedt een uitgebreid assortiment elektronisch geregelde warmte-afleversets met verschillende prestatie­klassen voor alle soorten toe­passingen. “Zelfs bij wisselende primaire temperaturen kunnen we een onmiddellijke en nauwkeurige warmwater­bereiding garanderen,” aldus Sisse Knops, Sales Manager Projects bij Flamco.

In combinatie met de juiste regeling bieden de warmte-afleversets niet alleen warmwaterbereiding en verwarming, maar ook functies zoals diagnose op afstand en de integratie van verbruiksregistratie in de regelingstechnologie, etc.

Handig, veilig, efficiënt

Alle units bieden handige functies, zoals een warm­houd­tijd na tapping, een legionella-preventie­programma of, met uitzondering van de compacte modellen, de integratie en regeling van de warmwater­circulatie. Er zijn versies met koperen en roestvrij­stalen leidingen lever­baar. Er zijn aan de primaire zijde geen gevoelige bewegende delen geïnstalleerd om een hoge betrouw­baarheid te garanderen. De EPP-isolatie, waarbij het nog steeds mogelijk is om draadloze meetapparatuur te gebruiken, completeert het efficiënte ontwerp van de units. De LogoMatic G2, Flamco’s nieuwste elektronisch geregelde warmte-afleverset, wordt geleverd met geavan­ceerde regelings­technologie en nieuwe communicatie-opties. De units worden project­specifiek geconfigureerd op basis van de betreffende eisen en kunnen bijvoorbeeld met een tweede verwarmings­circuit worden uitgerust. De circulatie­tijden en temperaturen voor warm water kunnen individueel worden geregeld. Optioneel kan er een weers­afhankelijke verwarmings­circuit­regeling worden geïmplementeerd. Ten slotte kan de LogoMatic G2 niet alleen als onzicht­bare inbouw­versie met een geringe inbouwdiepte vanaf 110 mm worden geplaatst, maar ook als opbouwunit. “De nieuwe behuizing draagt bij aan een frisse en moderne uitstraling in de woning,” vult Sisse Knops aan.

De LogoMatic G2, Flamco’s nieuwste elektronisch geregelde warmte-afleverset, wordt geleverd met geavanceerde regelingstechnologie en nieuwe communicatie-opties.

“Meerdere toepassingen in één oplossing”

“Met onze elektronisch geregelde warmte-aflever­sets beschikken de gebruikers over een snelle, vraag­gerichte levering van warm water en een optimale warmte­voorziening. Boven­dien worden er lage retour­temperaturen en daar­mee een verbeterd systeem­rendement bereikt, wat weer een positief effect heeft op het totale energie­verbruik,” zegt Sisse Knops. “De gedecentraliseerde units bieden ook doorslag­gevende voordelen voor planners en installateurs. Elektronisch geregelde warmte-afleversets zijn veel eenvoudiger te configureren. Bovendien worden al onze toestellen voor­gefabriceerd en intern vooraf bekabeld, wat tijd bespaart tijdens de installatie.” In combinatie met de juiste regeling bieden de warmte-aflever­sets niet alleen warmwater­bereiding en ver­warming, maar ook functies zoals diag­nose op afstand en de integratie van verbruiks­registratie in de regelings­technologie, etc. Dit betekent dat klanten verschillende toepassingen in één compacte oplossing krijgen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details