Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Elektrospecialist zet steeds meer in op Belgische markt

beeld-spelsberg-01-kopieren

5 november 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De firma Günther Spelsberg, opgericht in 1904, is al vele 10-tallen jaren in België, eerst via dealers, maar sinds 2011 ook onder eigen naam, weliswaar vanuit Duitsland met enkele Belgische verkopers die enkel de producten van Spelsberg op de markt hebben gezet.

Tijdens de periode 2011 – 2019 is de marktpositie in België stevig uitgebreid en is de firma erin geslaagd om een reeks producten tot standaardproducten van de meeste Belgische groothandels te maken. De kabeldoosjes van de reeks ‘Abox’ zijn runners in vele van deze groothandels, net als een aantal types van de zogenaamde ‘Rode reeks’. Ook de modulaire verdeelkasten van de ‘AK-reeks’ zijn intussen ingeburgerd, net als de lege behuizingen van de ‘TK-reeks’ en ‘GEOS’. Verder doen heel wat groothandels ook een beroep op een aantal meer specifieke nicheproducten. Zo worden de ‘WKE-serie’ (een volledige reeks voor gebruik in installaties met elektrisch functiebehoud), de rijenklemmenbehuizingen van de ‘RK-serie’ en het ‘IBT’ (in beton installatiesysteem) meer en meer verkocht.

Spelsberg schenkt meer aandacht aan het customizen van standaardproducten voor grote en minder grote projecten.

 

Belgische dochter

Op 1 juli 2019 richtte het Duitse moederbedrijf de Belgische dochter op, Spelsberg Belgium. In de toekomst wil Spelsberg een nog grotere marktaanwezigheid in België uitbouwen, en de activiteiten nog beter afstemmen op de Belgische klanten. Om dit te verwezenlijken werd het team in 2019 gevoelig uitgebreid. Het filiaal heeft ook een nieuw eigen kantoor in Leuven.

De oprichting van de Belgische dochter heeft ook voordelen voor klanten. In plaats van alles via Duitsland te bestellen kunnen de bestellingen nu worden doorgeven aan een eigen binnendienst, die dan het nodige doet voor de bestelling, aanlevering en facturatie van de goederen aan de klanten.

René Van Mechelen, tot juni 2019 de verkoopverantwoordelijke voor de Belgische activiteiten, ging recent met pensioen. Bart Tastenoye is zijn opvolger. Hij kwam op 1 juli officieel aan het hoofd van Spelsberg Belgium en moet het nieuwe filiaal in de komende jaren verder uitbouwen. René Van Mechelen blijft nog tot en met juni 2021 deeltijds (2/5) aan als Business Development Manager en zal de Antwerpse en een aantal Kempische klanten bezoeken. Ayhan Durmaz blijft de Sales Manager voor de regio Wallonië en Brussel. Bart Tastenoye zal de regio Vlaanderen voor zijn rekening nemen, behalve dan het deel van René.

Spelsberg voorziet de verdere uitbouw van de mogelijkheden van de GEOS-reeks, de laatste nieuwe telg van de Spelsberg-producten in het segment lege behuizingen.

 

Elektrische groothandel

In de toekomst blijft de verkoopstrategie behouden, die tot op heden zo veel mogelijk over de elektrische groothandel verliep. Door deze strategie consequent te blijven hanteren is het vertrouwen van de groothandels ten opzichte van Spelsberg bijzonder groot. Dit vertaalt zich ook meer en meer in technisch overleg tussen de groothandel, Spelsberg en de elektrische installateurs, de eindklanten van de groothandels. Ook de komende jaren wil Spelsberg volledig ten dienste staan van de installateurs die naar technische oplossingen en nieuwigheden op zoek zijn: dat wordt zeker en vast een topprioriteit voor de komende jaren. Er zal bovendien meer aandacht gaan naar het customizen van standaardproducten voor grote en minder grote projecten.

De afdeling Research & development van Spelsberg blijft natuurlijk de evoluties van de markt en nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen. Zo mogen we in het komende jaar een sterk vernieuwde WKE-serie verwachten. Ook de verdere uitbouw van de mogelijkheden van de GEOS-reeks, de laatste nieuwe telg van de Spelsberg-producten in het segment lege behuizingen, staat op het programma. Deze reeks is er eentje die de productwaarden van Spelsberg goed samenvat: namelijk ROBUUST, FLEXIBEL en VEILIG.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details