NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Europees marktleider in kranen en sanitaire voorzieningen voor publieke ruimten stelt tal van nieuwigheden voor
De nieuwe 4-in-1-spiegelkasten combineren functionaliteit met esthetiek.

Europees marktleider in kranen en sanitaire voorzieningen voor publieke ruimten stelt tal van nieuwigheden voor

Verlenging garantie op alle producten van 10 naar 30 jaar slechts een van de noviteiten

DELABIE, Europa’s grootste fabrikant van kranen en sanitair toebehoren voor openbare gebouwen, heeft zijn nieuwigheden voor 2024 voorgesteld. Naast tal van (ver)nieuw(d)e producten, werden ook andere noviteiten besproken, zoals de te verwachten trends, de hernieuwing van de zilveren EcoVadis-medaille en de opvallende beslissing om de garantie op alle producten te verlengen van tien naar dertig jaar. DELABIE verbindt er zich vanaf dit jaar ook toe gedurende vijftig jaar reserveonderdelen te leveren voor alle producten.

De nieuwe en verbeterde producten die DELABIE presenteerde, waren zo talrijk dat ze eigenlijk niet in één artikel te vatten zijn. We beperken ons daarom tot de meest in het oog springende en verwijzen graag door naar de website van DELABIE om alle productnieuwigheden te raadplegen, waar ze te vinden zijn onder ‘Onze catalogi’ achter de knop ‘Onze diensten’.

DELABIE breidde het TEMPOMIX 3-gamma bestaande uit zelfsluitende wastafelmengkranen met soepele bediening uit met een verhoogde variant die meteen in de prijzen viel op de German Design Awards.

Zelfsluitende wastafelmengkraan wint in hoogte

DELABIE breidde het TEMPOMIX 3-gamma bestaande uit zelfsluitende wastafelmengkranen met soepele bediening uit met een verhoogde variant zodat de mengkranen voortaan geschikt zijn voor elke type wastafel; inbouw, semi-inbouw en opbouw. Aan het comfort, tijdloos design en vermogen om waterverbruik te beperken tot 85%, werd niet geraakt.

Nieuw gamma zelfsluitende kranen

DELABIE bracht dit jaar met TEMPOSTOP 3 ook een nieuw gamma zelfsluitende kranen voor wastafels, douches en urinoirs op de markt. De TEMPOSTOP 3-kranen zorgen voor een water­sparing van 80% dankzij het feit dat ze 7 seconden nadat de gebruiker met een druk op de knop de kraan geactiveerd heeft, automatisch stopt.

Met TEMPOSTOP 3 bracht DELABIE een nieuw gamma zelfsluitende kranen voor wastafels, douches en urinoirs op de markt.

4-in-1-spiegelkast: doeltreffendheid gekoppeld aan schoonheid

Ook de introductie van een assortiment 4-in-1-spiegelkasten is nieuw. De spiegelkasten combi­neren functionaliteit met esthetiek: er is de elegante matzwarte afwerking en de spiegel en zeep­verdeler, kraan en handendroger met auto­matische detectie garanderen optimale hygiëne.

Nieuw douchezitje herdefinieert toegankelijkheid

Het BASIC-gamma werd uitgebreid met een nieuw opklapbaardouchezitje genaamd BASIC+. Het zitje werd ontwikkeld voor instellingen voor personen met een beperkte mobiliteit. Het zitvlak werd ergonomisch vormgegeven en heeft een antislipafwerking. De voet zorgt voor extra veiligheid.

BLACK-assortiment breidt uit met matzwarte accessoires

Ook het BLACK-assortiment breidt uit, met een breed gamma matzwarte accessoires als aanvulling op de zwarte producten die DELABIE vandaag al in zijn gamma heeft – elektronische kranen, handen­drogers, elektronische zeepverdelers enzovoort. Het gaat onder meer om kledinghaken, toilet­borstelhouders, toiletrolhouder en handdoek­verdelers. Zwart is volgens de sanitaire specialist dan ook helemaal terug.

Nieuwe sanitaire toestellen in matzwart rvs

Aansluitend bij de vorige vernieuwing intro­duceerde DELABIE dit jaar ook een reeks sanitaire toestellen in rvs met een matzwarte Teflon-afwerking. De wastafels, toiletten en urinoirs scoren hoog op het vlak van design en garanderen een optimale weerstand en hygiëne.

Drinkfonteinen die plastic afval reduceren

Niet echt een nieuwigheid, maar wel een product dat nog eens onder de aandacht werd gebracht tijdens de persconferentie rond de nieuwigheden, zijn de drinkfonteinen in rvs. De drinkfonteinen scoren dan ook hoog op het vlak van duurzaamheid, een heel actueel thema, omdat ze het aantal plastic drinkflessen helpen reduceren. De drinkfonteinen van DELABIE zijn beschikbaar met een kraan voor mondspoeling of een kraan met zwanenhalsuitloop en kunnen zowel vrijstaand geplaatst worden als aan de muur bevestigd worden.

Vernieuwde EcoVadis-medaille en German Design Awards

In augustus 2023 hernieuwde DELABIE met een score van 61/100 zijn zilveren EcoVadis- medaille, die het engagement en de prestaties van het bedrijf voor de thema’s milieu, sociale mensenrechten en ethiek erkent. In augustus 2024 volgt een nieuwe hernieuwing.

DELABIE viel ook in de prijzen op de laatste editie van de German Design Awards, een van de meest gerenommeerde ontwerpwedstijden ter wereld. Naast de T-vormige greep met verticale stang uit het Be-Line-gamma (referentie DELABIE 5119944BK), die een douche (mee) toegankelijk maakt voor personen met een handicap zonder een uitgesproken medisch en stigmatiserend karakter te hebben, werd ook de nieuwe verhoogde wastafelmengkraan uit het TEMPOMIX 3-gamma (referentie DELABIE 794120) bekroond met een German Design Award.

Geen geprogrammeerde veroudering

De verlenging van de garantie op alle producten van tien tot dertig jaar en de beslissing om vanaf dit jaar voor alle producten gedurende vijftig jaar na aankoop reserveonderdelen ter beschikking te stellen, zijn misschien wel  de meest opvallende nieuwigheden. Met de nieuwe verbintenissen wil DELABIE zijn historisch basisprincipe onderstrepen: producten ontwikkelen die in de eerste plaats ontworpen zijn om lang mee te gaan. De uitbreiding van de garanties vormt zo een volgende stap in het streven van DELABIE naar meer duurzaamheid, naast het gebruik van gerecycleerde en recycleerbare grondstoffen en de focus op water- en energiebesparing.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details