NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Evolutie KNX zet zich met rasse schreden verder

Evolutie KNX zet zich met rasse schreden verder

Het KNX-protocol is dé wereldwijde standaard als het aankomt op het automatiseren van gebouwen in de tertiaire sector. Eén van de fabrikanten die met KNX baanbrekend werk verricht, is B.E.G. Belgium. De combinatie van de uitgebreide mogelijkheden van KNX én de jarenlange ervaring van B.E.G. Belgium in diverse projecten is een winnende formule.

B.E.G. Belgium is gespecialiseerd in KNX-oplossingen, en volgt de evoluties binnen de technologie dan ook op de voet. Een nieuwe KNX/DALI gateway maakt installaties nog eenvoudiger. Bernard Tabourdon, Sales Engineer en KNX-specialist binnen KNX, licht toe: “De nieuwe KNX/DALI gateway laat niet alleen toe om 64 EVSA’s onafhankelijk of in 16 groepen te sturen, maar kan bovendien ook RGB en Tuneable White sturen. Verder kunnen de multisensoren (detectors, drukknopmodules en relais) van het B.E.G. DALI LINK systeem worden aangestuurd, waarbij de bewegings– en lichtgegevens terug kunnen worden opgevraagd door het KNX systeem. Hierdoor kunnen deze componenten, samen met de EVSA’s, op de DALI bus worden aangesloten en is er geen bijkomende KNX bus nodig. Tenslotte kunnen ook DALI noodverlichtingsarmaturen worden aangestuurd en getest, met een terugmelding van de testresultaten voor verdere verwerking door het KNX systeem.”

93302_hq-kopieren

B.E.G. Belgium is gespecialiseerd in KNX-oplossingen, en volgt de evoluties binnen de technologie dan ook op de voet.

 

Zevende generatie

Daarmee is het eindpunt zeker nog niet bereikt. Het KNX-materiaal van B.E.G. Belgium is intussen aan zijn zesde generatie toe, maar binnenkort volgt generatie zeven. Tabourdon: “De vernieuwing zal het mogelijk maken om met KNX biologisch licht te voorzien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de evoluties inzake ‘Human Centric Lighting’). De geïntegreerde HCL heeft drie curves: industrie, kantoor en school. De HCL-besturing gebeurt met DALI Device Type 8 en de KNX/DALI gateway. Alle KNX-aanwezigheidsdetectoren zullen in deze mogelijkheden kunnen voorzien. Daarnaast wordt sterk ingezet op een betere lichtkwaliteit en besturing van de verlichting.”

“KNX heeft als voordeel dat het een bijzonder betrouwbare standaard is. Bovendien wordt de slimme automatiseringssoftware ETS (Engineering Tool Software) steeds toegankelijker”, aldus nog Tabourdon.

Van a tot z

Wie in zijn project gebruik wil maken van KNX, vindt in B.E.G. Belgium een uitgelezen partner. Tabourdon: “Onze ervaring in de verlichtingssector, light management en onze service stellen we graag ten dienste van onze klanten. Bovendien hebben we ervaring met grote installaties en kennen we de markt door en door.

“Op basis van een plan of na een vergadering op de werf maken we een offerte en plan voor implantatie. Bovendien bieden we de nodige assistentie voor de indienststelling van de installatie. Iedere specialist KNX van B.E.G. is KNX-gecertificeerd. We volgen een KNX-project van a tot z op. Ook bij de programmatie bieden we samen met de integrator hulp, indien nodig”, besluit Tabourdon.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details