Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

Extra elastisch schuim voor raamtoepassingen

Voor een extra gebruiksvriendelijk karakter en een optimale, snelle applicatie is Flexifoam X-tra uitgerust met het gepatenteerde Click & Fix®-systeem.

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | Soudal

6 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Als Europa’s grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU-schuimen blijft Soudal innoveren. Flexifoam X-tra Click & Fix is het recentste resultaat van die onstopbare vernieuwingsdrang. Als specifieke ontwikkeling voor raamtoepassingen heeft dit elastisch schuim heel wat praktische voordelen.

Flexifoam X-tra Click & Fix is een nieuw innovatief schuim. Voor een extra gebruiksvriendelijk karakter en een optimale, snelle applicatie is Flexifoam X-tra uitgerust met het gepatenteerde Click & Fix®-systeem. Met een kwartdraai zit de bus vast in de pistooladapter. De eenvoudige uitspuitbaarheid maakt meteen komaf met PU-schuim morsen.

Het schuim is extra flexibel en volgt daarmee nog beter de voegbewegingen.

PU-schuim met een plus

De X-tra in de naam van het nieuwe product hint naar de verbeterde praktische eigenschappen. Zo is het schuim extra flexibel en volgt het daarmee nog beter de voegbewegingen. Dat draagt op zijn beurt bij aan de isolerende eigenschappen, die vele jaren behouden blijven, en aan de luchtdichtheid en de energie-efficiëntie van het gebouw. Nog meer extra’s: dit schuim heeft een dertig procent hogere opbrengst in vergelijking met standaard flexibele schuimen. 

Flexifoam X-tra Click & Fix is het recentste resultaat van de onstopbare vernieuwingsdrang van Soudal.

Soudal Window System

Deze nieuwkomer in het gamma maakt deel uit van het Soudal Window System (SWS). Het is dus speciaal ontwikkeld voor het professionele af­dichtings­systeem voor ramen. Flexifoam X-tra kan de voegbewegingen in twee richtingen opvangen, zowel bij samen­drukking (compressie) als bij uit­rekking (decompressie). Dat is meteen jouw garantie voor een hoogwaardige thermische, akoestische en duurzame afdichting, zonder koudebruggen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details