Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

F5LT-Mix eengreepsmengkraan. Veiligheid, hygiëne en gemak in één

F5LT_close_up_mit_Icon

13 mei 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Aandacht voor optimale veiligheid en hygiëne. Op een praktische en mooie manier in alle situaties verzekerd zijn van schoon drinkwater. Ook als een kraan een tijdje niet gebruikt is tijdens weekenden, vakanties of lockdown situaties. Een automatische spoelfunctie, thermische desinfectie en een actieve beveiliging bij verbranding, bij de F5LT-Mix lijn staan vakmanschap en innovatie voorop. KWC – Franke Water Systems is hiermee toonaangevend in de branche.

Schoon en hygiënisch drinkwater is nog altijd geen vanzelfsprekendheid voor veel mensen. Terwijl het al sinds 2010 een mensenrecht is volgens de Verenigde Naties. Naast een goede infrastructuur voor het aanleveren van het water is het belangrijk dat het schone drinkwater ook binnen gebouwen niet vervuild raakt. Een maximaal loodgehalte, een watertemperatuur die niet te hoog mag zijn, eisen die aan metalen worden gesteld die in contact komen met het drinkwater, achter de schermen gebeurt er veel om ons heerlijke kraanwater veilig en hygiënisch schoon te houden en problemen als legionella te voorkomen. Met de eengreepsmengkranen F5LT-Mix voor wastafel- en douche installaties bieden wij innovatieve oplossingen die voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving. Oplossingen die net een stapje verder gaan.

Automatische spoelfunctie

Legionellagevaar ligt overal op de loer. In schoolgebouwen worden kranen gedurende lange periodes niet gebruikt, denk aan schoolvakanties of een lockdown situatie. Hoe fijn is het dan dat je over het veiligheidsaspect niet hoeft na te denken. De oplossing ligt namelijk in een automatische spoelfunctie waarbij een hygiëne spoeling vooraf ingesteld kan worden. De wastafel- en douchekranen worden elke 24 uur automatisch geopend waardoor er 30 seconden water stroomt. Een andere optie is thermische desinfectie. Hierbij spoelt gedurende 3 minuten water van hoge temperatuur door het hele systeem. Beide alternatieven worden praktisch aangestuurd door een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Een geavanceerd registratiesysteem legt daarnaast de statistiekgegevens voor deze hygiënische spoeling of thermische desinfectie vast. Zo helpt deze lijn op een eenvoudige manier zorg te dragen voor hygiënisch schoon drinkwater.

Optimale veiligheid

THERM inside; de thermostatische patroon met één hendel houdt de ingestelde uitgangstemperatuur constant over het gehele temperatuur instelbereik, ongeacht druk- en belastingveranderingen in het leidingsysteem.

Naast hygiëne is veiligheid namelijk een belangrijk aandachtspunt in openbare gebouwen. Of het nu gaat om een wasruimte voor kantoor, school, recreatie of zorginstelling, een constant comfort en een overtuigend design zijn belangrijk. En daarbij gaat het om de details die het verschil maken zoals een gedegen thermostatische bescherming om verbranding te voorkomen. De watertemperatuur is hierbij volgens regelgeving op een maximaal aantal graden ingesteld. Mocht het koude water uitvallen dan schakelt de mengkraan automatisch uit. Deze actieve beveiliging tegen verbranding is ideaal in het kader van de veiligheid en daarmee uitermate geschikt voor openbare doucheruimtes en wasruimtes. Geen verbrandingsgevaar, wel zo’n geruststellend idee.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details