Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

Facq gaat samenwerken met de Duitse GC-Gruppe

Facq, het Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in sanitair, verwarming en energiebesparing, bundelt zijn krachten met de Duitse GC-Gruppe, de Europese leider in de sector.

FACQ

12 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met deze stap wil Facq zijn ontwikkeling verderzetten, zijn nationale verankering versterken en tegelijkertijd putten uit de ervaring en de kracht van een grote Europese partner.

Sinds de oprichting, 140 jaar geleden, is het Belgische familiebedrijf Facq gestaag gegroeid tot de referentiepartner voor sanitair, verwarming en energiebesparing voor professionals in de bouwsector. Vandaag stelt het bedrijf bijna 900 mensen tewerk en beschikt het over 44 sanicenters, 15 showrooms en 3 regionale opslagplaatsen.

De familiale GC-Gruppe bleek dan ook de logische en perfecte partner voor de verdere ontwikkeling van Facq. De bedrijven delen dezelfde visie, dezelfde waarden en ze hechten ontzettend veel belang aan hun personeel en klantgerichtheid. Ook zijn er heel wat synergieën mogelijk op het vlak van dienstverlening en productaanbod. Vanuit deze optiek werd zojuist een overeenkomst gesloten met GC-Gruppe om een meerderheidsbelang te nemen in Facq. De Belgische familiale aandeelhouders blijven weliswaar een zeer belangrijk aandeel in het bedrijf behouden*.

GC-Gruppe is de grootste Europese verdeler voor professionals op het vlak van sanitair, verwarming, airconditioning en ventilatie. De groep is aanwezig in 16 Europese landen en stelt bijna 24.000 mensen tewerk op ongeveer 1.600 locaties. GC telt verschillende familiebedrijven zoals Cordes und Gräefe in Duitsland, Comafranc in Frankrijk, Plieger in Nederland en BIMs Plus in Polen.

De groeifilosofie van GC-Gruppe stoelt op een zeer lange termijnvisie met een actieve participatie van de partners-familiale aandeelhouders. Aangezien deze filosofie volledig wordt gedeeld door de aandeelhouders van Facq, zijn de leden van het huidige management volop betrokken, ondersteunen ze het project en zullen zij het beheer en de verdere ontwikkeling van het bedrijf blijven verzekeren.

Het partnership zal officieel van start gaan na goedkeuring door het European Competition Network (ECN), wat naar verwachting in de komende weken zal gebeuren. Zodra deze goedkeuring is verkregen, zal alles in het werk gesteld worden om klanten en medewerkers te laten genieten van de voordelen van de samenwerking met GC-Gruppe. Daarbij zal Facq onverminderd en meer dan ooit Facq blijven.

Het bedrag en de voorwaarden van de transactie blijven vertrouwelijk

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details