Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sanitair

FACQ stelt badkamertrends voor

Na maanden van thuiswerk, thuisblijven en thuisonderwijs zijn velen zich eens zo bewust geworden van het belang van een rustgevende, warme en ontspannen leefomgeving.

test

16 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De trends voor het komende jaar spelen hier op in met lichte kleuren, geometrische vormen, warme materialen en accessoires die een ‘zen-gevoel’ uitdragen. FACQ zet ze even op een rijtje.

Een puur en licht interieur

Een puur interieur staat synoniem voor een eenvoudige, strakke en waarom niet monochrome inrichting.Blauw, met zijn ontspannende eigenschappen, is één van de trendy kleuren van dit moment. Dit wordt weerspiegeld in het productgamma bij FACQ.

Zo is er de ‘Deep Blue’-wastafel van Alape, die perfect past in een industrieel interieur.De bekende ontwerper Philippe Starck van zijn kant ontwierp voor Duravit een blauw wastafelmeubel. Of men gaat voor een gedurfde inrichting of kiest voor subtiele details zoals de Meta Slim mengkraan van Dornbracht, het blauw komt in elke badkamer tot zijn recht.

Het belang van voldoende natuurlijke lichtinval in de badkamer is niet te onderschatten. Toch is dit niet altijd realiseerbaar. Het loont daarom zeker te investeren in een degelijke verlichting. Daarbovenop zorgt indirecte verlichting voor een zachte en warme sfeer in de ruimte. De Leo de Inda, exclusief verkrijgbaar bij FACQ, stelt een spiegel met geïntegreerde LED-balk voor voor een discrete maar efficiënte en stijlvolle verlichting.

Een minimalistisch en harmonieus interieur

Een sober interieur zorgt meteen voor een zen-gevoel in de ruimte. Wit, een tijdloze kleur, verlicht elke hoek van de badkamer. Gecombineerd met een vleugje grijs, beige, goud of hout, de trendkleuren voor het komende jaar, zorgt dit voor een badkamer in perfecte harmonie.In dit licht brengt FACQ het Ultra Cadra-gamma van Delpha. De ruwe eiken meubels met glanzend witte wastafel vormen een perfecte combinatie van deze trends.

Ook Sanijura haalt voor zijn Columbine-collectie met massief eiken badkamermeubel zijn inspiratie recht uit de natuur. De wastafelkast met zijn slanke en open structuur, gesublimeerd door een zachte LED-verlichting, zorgt voor een warme uitstraling met een vleugje moderniteit.

Zen-Soberheid_+Inda-Leo

Een zachte uitstraling dankzij ronde vormen

FACQ gaat helemaal voor het zen-gevoel in de badkamer. Waarom niet breken met tradities en kiezen voor meubels met ronde vormen? Om af te rekenen met scherpe hoeken en harde lijnen ontwierp Duravit Happy D.2. Een collectie met zachte rondingen die garant staat voor elegantie in de badkamer. Ook met de karakteristieke ronde wastafels van de Collaro-lijn brengt Duravit op een originele en verfijnde manier een ode aan de ronde vormen.

De badkuip heeft eveneens zijn plek in deze trend en neemt voorzichtig nieuwe vormen aan. De Reflex-collectie van Antonio Lupi plaatst het bad in het midden van de ruimte voor een eigentijdse en elegante uitstraling. De ronde vorm van de badkuip omhult het lichaam als een cocon voor een ultiem gevoel van ontspanning. Beschikbaar in verschillende kleuren passen deze vrijstaande baden zich aan aan elk interieur en creëren zo steeds de gewenste uitstraling.

Voor advies of inspiratie over hoe een badkamer om te toveren tot een oase van rust verwelkomt FACQ zijn klanten in één van zijn showrooms, waar de nieuwste producten voorgesteld worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%