Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

Facq’s visie op de badkamer van 2022

cdn.uc.assets.prezly

31 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Zuiverheid, persoonlijkheid, openheid, ruimte, liefde en behoud van de natuur zijn dé basis voor de meubeltrends die Facq vaststelde voor 2022. Het goede nieuws? Het is niet nodig om een badkamermeubel te kiezen en de andere op te geven: ze zijn allemaal perfect verenigbaar, in de badkamer, de keuken, het toilet… Kortom, in elke kamer van het huis. 

De alomtegenwoordigheid van de natuur  

Een speciale band met de natuur ontwikkelen of onderhouden, is een van de grote trends van 2022. De natuur is aanwezig zowel in het ontwerp van de meubels als de patronen. Zo is er een meubel met afgeronde hoeken, een ronde wastafel en een badkuip met gebogen vorm. Bloemen- en plantenprints op de wandbekleding sieren de douche. Badkamermeubels en wastafelbladen uit hout, marmer of natuursteen zorgen bovendien voor een rustgevende cocon.

De voordelen van licht 

Ook ruimte en openheid staan centraal in 2022. Natuurlijk licht laten binnenstromen, zichzelf een blik gunnen op de natuur bij het nemen van een bad, en overbodige afscheidingen wegwerken. De wet room, het equivalent van een open keuken voor een badkamer, of een vrijstaand bad gecombineerd met een XXL-douche in de slaapkamer zijn erg populair dit jaar.

Vormen en kleuren met karakter  

Vierkanten hebben een precieze vorm en sterke contouren. Ze drukken een stempel van ontegensprekelijke zuiverheid op de accessoires, wastafels en kranen van 2022. Grafische lijnen maken van verwarmingselementen echte decoratieve objecten, terwijl een asymmetrisch douchescherm een mooi optisch effect in de badkamer creëert. Zwart, antraciet en matte kleuren in plaats van glanzende tinten blijven populair, zelfs voor toiletten en wastafels.

Duurzaamheid, welzijn en technologie 

Dankzij slimme accessoires en geavanceerde technologieën, garandeert Facq water- en energiebesparing zonder in te boeten aan welzijn. Zo wordt kraantjeswater – plat, bruisend, koud of kokend – verkozen boven water in flessen, wordt de temperatuur van elke kamer op afstand geregeld én wordt de waterkraan aan- en uitgezet zonder hem aan te raken. Facq speelt verder in op de trends door gebruikers te laten genieten van de ongeëvenaarde hygiëne en het comfort van een douche wc, of van de voordelen van lichttherapie in bad of onder de douche.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details