NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Filter + inhibitors = de perfecte f­ormule voor verwarmingsinstallaties
Hainaut Chauffage gebruikt al sinds jaar en dag Fernox-filters.

Filter + inhibitors = de perfecte f­ormule voor verwarmingsinstallaties

Hiervoor vertrouwt het bedrijf al jaren op filters en reinigings- en beschermingsproducten van Fernox, zowel voor huishoudelijke installaties en sociale woningbouw als in grotere projecten.

Tekst Michel Charlier  |  Beeld Fernox

Hainaut Chauffage werd in 1979 opgericht door Serge Despinoy, en wordt in de zaak tegenwoordig ondersteund door zijn zoon Arnaud. Het bedrijf telt momenteel zo’n 30 medewerkers en houdt zich – zoals de naam al doet vermoeden – voornamelijk bezig met verwarmingsinstallaties. Die zijn goed voor 60 procent van de werkzaamheden van de firma. Hainaut Chauffage heeft ook ervaring met sanitaire voorzieningen, airconditioning, ventilatie en kleine elektrotechnische klussen. De filosofie van Hainaut Chauffage is eenvoudig en duidelijk: samenwerken met de grootste merken om gebruik te kunnen maken van materialen met een hoog rendement en hoge efficiëntie. Op deze manier wil Hainaut Chauffage klanten tevreden stellen.

Hainaut Chauffage gebruikt al sinds jaar en dag Fernox-filters.

Water behandeling? Essentieel!

Voor Arnaud Despinoy is de behandeling van water in verwarmingsinstallaties essentieel: “Zonder waterbehandeling riskeren we interne verstoppingen in het verwarmingscircuit, wat leidt tot een daling van het rendement maar ook tot risico’s op mogelijke storingen. Die leiden dan weer tot aanzienlijke kosten, wanneer er bijvoorbeeld een reparatie nodig is.” Om verstopping te voorkomen, voegen technici Chauffage van Henegouwen inhibitors toe en installeren ze een installatiefilter. “Deze filter vangt via een magneethoudertje alle onzuiverheden op die in de verwarmingsinstallatie aanwezig zijn”, legt Arnaud Despinoy uit. “Eén keer per jaar reinigen we de filter en de container, waardoor de installatie gezond blijft. 

In ideale omstandigheden wordt de installatie gevuld met behandeld water en is deze waterdicht en perfect gedimensioneerd op niveau van het expansievat. Maar, volgens Arnaud Despinoy is dat lang niet altijd het geval. “Wanneer niet aan alle criteria wordt voldaan, is een filter de perfecte oplossing om verstopping te voorkomen.” Voor de klant is dit een echte garantie op een veilige en betrouwbare installatie. En de kosten van de filter zijn veel lager dan wanneer storingen moeten worden opgelost of er eventueel een technicus ter plaatse moet komen.

‘Sinds we Fernox-filters hebben geplaatst kunnen we op onze beide oren slapen: geen defecten meer aan installaties, radiatoren of circulatiepompen.’

Absoluut vertrouwen in Fernox

Hainaut Chauffage gebruikt al sinds jaar en dag Fernox-filters: “Allereerst niet-magnetische filters, daarna magnetische filters met afscheidingsschermen, die turbulentie in het water veroorzaken om de residuen op te vangen, en tot slot, de TF1 magneetfilters, die nog betere resultaten geven. We combineren heel vaak filters in verwarmingscircuits met twee soorten Fernox-inhibitors. Protector voorkomt afzettingen veroorzaakt door alle resten van metaal, koper, messing of plastic, die agglomereren en zich afzetten in het watercircuit. Daarnaast gebruiken we eveneens Silencer, een product dat de circulatie vergemakkelijkt en geluid voorkomt.”

Arnaud Despinoy herhaalt zijn vertrouwen in Fernox-producten: “Sinds we Fernox-filters hebben geplaatst kunnen we op onze beide oren slapen: geen defecten meer aan installaties, radiatoren of circulatiepompen. De klant ziet ons alleen nog terug voor het onderhoud van zijn ketel.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details