NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Flamco toont baanbrekende innovaties op Interclima 2019

Flamco toont baanbrekende innovaties op Interclima 2019

Introductie van duurzame en energie-efficiënte oplossingen

De Nederlandse fabrikant Flamco presenteert enkele baanbrekende innovaties op de Interclima 2019. Haar nieuwe generatie expansievaten (Flexcon Premium) en lucht- en vuilafscheiders (XStream) zijn bijzonder duurzaam en energie-efficiënt. Op de beursstand van Flamco (Hal 1 – stand D100) zijn ook andere technische innovaties op het gebied van koeling en verwarming te zien.

Flexcon Premium expansievaten: extra duurzaam én 15 jaar garantie

De Flexcon Premium expansievaten van 20 tot 80 liter hebben een nieuw en uniek kunststof membraan. Hierdoor zijn ze veel duurzamer qua milieuprestaties. Ook hebben ze een langere levensduur terwijl de hoge flexibiliteit en lage doorlaatbaarheid zijn behouden. Het membraan is lichter en bespaart behalve grondstoffen ook energie, brandstof (transport) en CO2-uitstoot. Met de langere levensduur biedt Flamco 15 jaar garantie. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de bestaande expansievaten Flexcon en Flexcon Top, die Flexcon Premium gaat vervangen.

XStream lucht- en vuilafscheiders: langere levensduur en hoger rendement

De Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders voor centrale verwarmingssystemen hebben een unieke ECO/MAX-stand die de prestaties van deze systemen verbetert en tot 15 procent energie bespaart. XStream Vent verwijdert luchtbellen snel en effectief, XStream Clean vangt met zijn interne magneet zelfs de kleinste vuil- en magnetietdeeltjes af en XStream Vent-Clean combineert beide functies. Verwarmingssystemen die vrij zijn van onzuiverheden hebben een lager energieverbruik, minder slijtage, minder last van uitval en dus een langere levensduur en bieden meer comfort.

Overige innovaties

Flamco presenteert ook andere innovaties, zoals het Flamcomat Starter membraanloos expansiesysteem, het SideFlow Clean alles-in-één deelstroomfilter en het LogoCool decentraal koelstation voor de transmissie van koelenergie. De vakbeurs vindt plaats van 5 tot en met 8 november in het Parc des Expositions van Paris Nord Villepinte.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details