NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Futech voorziet AFAS stadion KV Mechelen van zonne-energie

Futech voorziet AFAS stadion KV Mechelen van zonne-energie

De plaatsing van meer dan 200 panelen op de eretribune kadert binnen de ambitie van de club om een voortrekker te zijn in de evolutie naar een duurzamere toekomst.

De installatie werd uitgerust met PIDbox technologie, het gepatenteerd toestel van zusteronderneming iLumen dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en de levensduur ervan verlengt.

Duurzame investering

“We zijn zeer blij met onze investering in zonnepanelen”, aldus Gert Van Dyck, Directeur van KV Mechelen. “Samen met de stad Mechelen kiezen we heel bewust ecologische oplossingen voor zaken die we dagdagelijks gebruiken. De stad werd hier dit jaar ook voor bekroond en we zijn heel bij dat we als club mee de uitstraling kunnen verzorgen.”

“Het winnen van de Green Leaf Award in 2020 is de kers op de taart voor onze stad”, voegt Alexander Vandersmissen toe, burgemeester van de stad Mechelen. “We investeren al verschillende jaren in duurzame ontwikkelingen en we vinden het dan ook heel fijn dat belangrijke spelers in de stad, zoals KV Mechelen, inspanningen leveren om die duurzame stap te zetten.”

Ook Ismaël Ben-Al-Lal, zaakvoerder van Futech, reageert: “Wij vinden het vanuit Futech fantastisch dat een voetbalstadion op lange termijn investeert in groene energie. Dit heeft een grote impact want voetbal is een populaire sport en zal daardoor heel wat mensen sensibiliseren.” 

“Dit verhaal eindigt niet bij zonnepanelen. We hebben gekozen voor een nieuwe, zuinigere spelersbus en we zijn ook bezig met een onderzoek naar plastieken bekers om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen”, sluit Gert Van Dyck af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details