NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Geberit One: meer ruimte en flexibiliteit rond de wastafel

Geberit One: meer ruimte en flexibiliteit rond de wastafel

Tanden poetsen, handen wassen, make-up aanbrengen… Net zoals de wc is de wastafel een onderdeel van de badkamer dat meermaals per dag gebruikt wordt. Als de wastafel zowel esthetisch mooi is én voldoet aan alle functionele eisen, dan is dat een grote meerwaarde. Ontdek het nieuwe Geberit ONE badkamerconcept dat een strakke vormgeving combineert met een uitzonderlijk technisch ontwerp dat tal van voordelen biedt!

Het Geberit One badkamerconcept biedt ingenieuze oplossingen voor zowel de wastafel, de kast, de spiegelkast en de kranen. Resultaat: een badkamer die eenvoudig schoon te maken is én meer bewegingsruimte biedt. Dit omdat het essentiële zich voor de wand bevindt en talrijke componenten in de muur geïntegreerd zijn. Dat is niet alleen een pluspunt voor de gebruikers van de badkamer maar zéker ook voor de installateurs.

Meer licht en ruimte

De Geberit ONE wastafel onderscheidt zich duidelijk met de strakke en gestroomlijnde vormgeving van de smalle randen. Deze wastafel is verkrijgbaar in een zwevend design of te combineren met een wastafelonderkast en is leverbaar in 4 verschillende maten. Een bijkomend voordeel is het feit dat de wastafel maar 400 millimeter diep is. Dankzij de muurkraan wordt immers de ruimte voor een wastafelkraan bespaard. De grote aflegvlakken zorgen voor extra veel ruimte zodat elk cosmeticaproduct een plaatsje krijgt.

Ook onder de wastafel is er meer beschikbare ruimte omdat de sifon en de afvoerleiding in de voorzetwand zijn weggewerkt. De afvoer van de wastafel is afgedekt met een magnetisch plaatje met kamfilter dat als haarvanger fungeert. Het magnetisch plaatje en kamfilter kunnen in een handomdraai worden verwijderd en gereinigd. Doordat de afvoer niet vlak onder de waterstraal geplaatst wordt, spat er geen water op en blijven er beduidend minder water- en kalkresten achter. Schoonmaken wordt nog eenvoudiger dankzij het speciale KeraTect® -glazuur dat op keramiek wordt gebakken en garant staat voor een nagenoeg porievrij en extreem glad oppervlak.

Ingenieuze installatie

De technische componenten zijn slim verborgen maar toch makkelijk bereikbaar. De sifon, de overloop, de afvoerplug, de aansluitventielen voor de muurkraan en de stroomaansluiting voor de verlichting van de wastafelkast zijn ondergebracht in een functiebox die in het installatiesysteem is geïntegreerd. Dit betekent uiteraard veel meer gebruiksruimte en comfort. De bovenste schroefdop van de ingebouwde sifonfilter kan makkelijk geopend worden. Wat handig is mocht er een sieraad of een ander klein voorwerp in de afvoer vallen.

De wonderbaarlijke Geberit ONE muurkraan

Het ontwerp van deze kraan past qua grootte bij de Geberit ONE wastafels. Hierdoor worden de zachte rondingen van de keramiek optimaal gespoeld. De symmetrische draaiknoppen aan beide zijden van de kraan regelen debiet en temperatuur. De muurkraan zorgt ervoor dat de hele wastafel vrij blijft en de wastafel langer proper blijft. Er kan zich immers geen vuil ophopen aan de randen van de kraan.

Geberit ONE spiegel- en wastafelonderkast

Ook de spiegel- en wastafelonderkast hebben een grote toegevoegde waarde. De spiegelkast
is verkrijgbaar in drie verschillende maten en maakt slim gebruik van de beschikbare ruimte in de voorzetwand. De wastafelomgeving wordt optimaal verlicht door de lichtlijst rond de spiegelkast en de functionele verlichting in de kast. De lichtkwaliteit en -intensiteit kan naar wens aanpast, ingesteld en opgeslagen worden in het gebruikersprofiel. De matte afwerking van de volledige spiegelrand geeft vingerafdrukken geen kans. De wastafelonderkast biedt ook extra opbergruimte – omdat er geen uitsparing nodig is voor de sifon, kunnen beide laden optimaal gebruikt worden. Handige aluminium ladeverdelers kunnen worden geplaatst volgens de individuele wensen van de gebruiker.

Meer montagevoordelen met Geberit ONE

Doordat alle bevestigingspunten voor de wastafels, kasten en muurkranen zijn aangeduid op het installatiesysteem verloopt het monteren nog gemakkelijker. De spiegelkast heeft een eigen montageframe en een vaste plaats tegen de muur. Een verplaatsbare aansluitbocht in het afvoersysteem zorgt ervoor dat kleine maatafwijkingen tijdens de installatie van de wastafel niet problematisch zijn. De muurkraan kan in slechts enkele stappen worden geïnstalleerd. Dit dankzij het installatiesysteem voor wastafels dat is uitgerust met een in de hoogte verstelbare versteviging waarop de messing kraanvoet stevig kan worden vastgezet. Zo biedt Geberit ONE de sanitaire vakman meer zekerheid tijdens het ontwerp en een efficiënte uitvoering tijdens de installatie- en onderhoudsfase.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details