NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gebruik brochures bij het verschaffen van informatie over smart homes

Gebruik brochures bij het verschaffen van informatie over smart homes

Installateurs kampen geregeld met de uitdaging om consumenten op een heldere wijze te informeren over de mogelijkheden en toepassingen van smart homes. Het is niet eenvoudig om de techniek achter zo’n smart home op simpele wijze uit te leggen aan iemand die hier weinig van weet. Vaak wordt het al snel erg technisch en daarmee te ingewikkeld. Maak het jezelf makkelijker, door gebruik te maken van informatieve infographics. Het zijn afbeeldingen waarin de techniek achter een smart home kan worden toegelicht, of waarmee je bijvoorbeeld beschrijft wat de voordelen zijn van slimme verlichting, een slimme thermostaat, enzovoorts. Deze informatie kun je online publiceren, maar ook verwerken in brochures. Vaak vindt een consument het prettig om informatie fysiek te ontvangen van een installatiebedrijf. Brochures maken vormt de oplossing. Er zijn verschillende partijen die je deze mogelijkheid bieden. 

Niet alleen bij projecten rondom smart homes is het laten drukken van brochures de overweging waard. Datzelfde geldt voor de installatie van een warmtepomp. Maak een eigen handleiding, waarin je meer informatie biedt over het onderhoud aan deze systemen. Het biedt je de kans de consument te wijzen op het belang van het afsluiten van een onderhoudscontract. 

Vastleggen van informatie bij oplevering nieuwbouw 

Ook voor de oplevering van nieuwbouwwoningen geldt dat het gebruik van brochures interessant is. Hoe lopen de leidingen door de woning? Welke loze leidingen kunnen gebruikt worden in de meterkast en naar welke ruimtes in huis lopen deze? Hoe zit het met het onderhoud aan het zonne-energiesysteem, waarvan veel nieuwbouwwoningen tegenwoordig voorzien worden? Enzovoorts. Door deze informatie op heldere wijze te documenteren in een uitgebreide brochure, voorkom je als installateur dat je nadien nog veel vragen ontvangt. Het levert een tijdsbesparing op en voorkomt ergernis; zowel bij jou als installateur, als ook bij de consument. 

Ontwerpen van eigen brochures relatief eenvoudig 

Tegenwoordig is het ontwerpen van eigen brochures relatief eenvoudig. Aanbieders van drukwerk bieden een online ontwerptool aan. In sommige gevallen heb je daarnaast keuze uit een breed scala aan bestaande sjablonen. Belangrijk bij het ontwerpen van een brochure, maar bijvoorbeeld ook een flyer, is het aanhouden van de eigen huisstijl. Het is cruciaal dat een ontvanger herkent dat de brochure bij jouw organisatie hoort. Op deze manier vergroot je de kans dat de consument op een later moment nog eens terugkomt voor bijvoorbeeld onderhoud aan de elektra in diens woning of bedrijfspand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details