NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gebruiksvriendelijke toegangscontrole, 
            met eenvoudige installatie en beheer
Nordin Bellazghari, Area Sales Manager bij Intratone.

Gebruiksvriendelijke toegangscontrole, met eenvoudige installatie en beheer

De draadloze ­oplossing van het Franse Intratone mag zeker gezien worden en is een grote troef voor gebruik in onder meer appartementsgebouwen. Een goed toegangscontrolesysteem moet gebruiksvriendelijk en veilig zijn, en daarnaast ook stabiel in gebruik én in beheer. Intratone Access Control voldoet aan al die vereisten.

Intratone is een revolutionair draadloos intercom- en toegangs­systeem voor alle toegangspunten in appartementen­complexen. Gebruikers openen de deur – van entree, parkeer­garage, kelder of toegangs­hekken – gewoon via de eigen smart­phone, tablet of vaste telefoon. “Deze vooruit­strevende oplossing voor toegangs­controle heeft Intratone speciaal ontwikkeld voor de residentiële sector, met de nadruk op appartementsgebouwen. We staan dan ook in nauw contact met woning­coöperaties, wat eerder uitzonderlijk is voor een fabrikant. We krijgen veel feedback van onze klanten, we weten waar nood aan is en welke verbeterpunten er zijn”, zegt Nordin Bellazghari, Area Sales Manager bij Intratone.

Voor de bewoners én gebouwbeheerder staat het gebruiksgemak centraal.

Stand-alone

Bij de ontwikkeling van Intratone’s Access Control-systeem werd heel wat aandacht besteed aan de veiligheid voor de bewoners en de stabiliteit van het systeem. “Bij andere fabrikanten zie je regelmatig dat producten met elkaar verbonden zijn. Een storing heeft zo betrekking op meerdere toegangspunten. Dat is bij onze stand-alone oplossing niet het geval, en toch kan je alle toegangspunten samen beheren vanop afstand”, zegt Bellazghari. Daarnaast heeft Intratone ook sterk ingezet op de eenvoud van installatie. Flexibiliteit en efficiëntie zijn de codewoorden, met een grote toegevoegd waarde voor de installateur. “Omdat het plug-and-play systeem 100 procent draadloos is, is het binnen enkele uren geïnstalleerd. Er komt geen bedrading of hak- en breekwerk in het appartement aan te pas. Ook op vlak van duurzaamheid zijn er voordelen, want er kan sterk bespaard worden op gebruik van bekabeling en plastic. Hierdoor gaan ook de kosten uiteraard omlaag”, zegt Bellazghari. Voor de bewoners én gebouwbeheerder staat het gebruiksgemak centraal. Bellazghari: “Intratone werkt simpel en snel. Dankzij het beheerportaal kan de toegangscontrole in real-time gestuurd worden: een sleutel vanop afstand blokkeren of deblokkeren, specifieke toegangspunten of een afgebakende tijds­panne toewijzen aan één of meerdere gebruikers, het is allemaal mogelijk.” Een bijkomend voordeel is dat er geen internet­verbinding aan te pas hoeft te komen, want de Intratone-oplossing werkt op basis van gsmtechnologie. “Dat betekent ook dat het niet nodig is om bijvoorbeeld UTP-kabels aan te leggen of internetservers op poten te zetten”, voegt Bellazghari toe.

Bij de ontwikkeling van Intratone’s Access Control-systeem werd heel wat aandacht besteed aan de veiligheid voor de bewoners en de stabiliteit van het systeem.

Badge

Er zijn verschillende manieren waarop de bewoner toegang tot zijn of haar woning kan krijgen. Spil van het systeem is de elektronische badge, die steeds vaker de fysieke sleutel vervangt. “Een verloren of gestolen badge hoeft geen ramp te betekenen”, zo haalt Bellazghari aan. “Bij een fysieke sleutel brengt dat een administratieve rompslomp en heel wat kosten met zich mee – officieel is men dan immers verplicht om alle cilinders te vervangen –, maar in het geval van een badge kan deze meteen geblokkeerd worden, waar die zich ook bevindt. En dat komt uiteraard ook de veiligheid ten goede.” Naast de standaardlezers heeft Intratone ook hard gewerkt aan oplossingen voor senioren en minder­validen. Bellazghari: “Voor die doelgroep hebben we een handsfree systeem ontwikkeld. In­dien hun badge zich op pakweg 80 centimeter van de voordeur bevindt, gaat deze automatisch open.”

Digitale naambordjes

Ook met andere innovaties vereenvoudigt Intratone het beheer van appartementsgebouwen, stelt Bellazghari. “Zo zien we een sterke opkomst van digitale communicatieborden, waarmee de woningcoöperaties eenvoudig boodschappen kunnen delen met de bewoners. Dat gaat een pak vlotter en is duurzamer dan het uithangen van talloze briefjes. Dezelfde filosofie schuilt achter de introductie van digitale naambordjes, die vanop afstand beheerd kunnen worden. Deze kunnen de gegraveerde bordjes en labels vervangen die we allemaal kennen van appartementsblokken, en die bij elke verhuis moeten worden aangepast.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details