NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gezond binnenklimaat met de CASA R-serie en de Genius regeling
Met behulp van de standaard ingebouwde Genius smart regeling en de optionele sensoren (VOC en CO2) wordt het luchtdebiet automatisch geregeld.

Gezond binnenklimaat met de CASA R-serie en de Genius regeling

De Swegon CASA R is een compacte ventilatie unit met warmtewiel voor residentiële en kleinere commerciële toepassingen. Vraaggestuurde vochtregeling is standaard, extra sensoren zoals CO2-sensoren of VOC-voelers kunnen rechtstreeks in de unit gemonteerd worden. 

De CASA units bestaan in verschillende uit­voeringen. Een appartement, een kleine of grote woning tot zelfs winkelruimtes of kantoren: voor elk project bestaat er een geschikte unit. Deze zijn verkrijgbaar voor debieten gaande van 200 m³/h tot 1500 m³/h. Tevens is er een groot assortiment aan opties aanwezig, van de mogelijkheid tot aansluiten van een dampkap, een externe koel- of verwarmingsbatterij tot de bediening via smartphone of een gebouwbeheersysteem.

De bewoners kunnen de ventilatie ook naar wens aanpassen met de aanraakbediening of met de Genius app op hun smartphone.

Stilte en comfort

Het technisch design en de hoog kwalitatieve componenten garanderen het stilste ventilatietoestel op de markt. De units worden ontworpen en getest in Scandinavië waardoor hun energie-efficiëntie zelfs in de meest extreme omstandigheden kan worden gegarandeerd. 

Dankzij de geïntegreerde intelligente vocht­detectie wordt het ventilatie­debiet aan­gepast aan de behoefte. Zo detecteert de unit het te hoge vocht­gehalte wan­neer je bijvoor­beeld een douche neemt, de was doet of aan het koken bent. De CASA units recupereren dankzij het warmte­wiel eveneens het vocht tijdens de winter­periode, wanneer de buiten­lucht erg droog kan zijn. Dit heeft zo zijn voordelen voor onder meer parket­vloeren en houten meubels, die erg gevoelig zijn aan een wijzigend vochtniveau in de woning.

Dankzij zijn beperkte hoogte kan de nieuwe CASA R4C gemakkelijk in een vals plafond worden geïntegreerd.

Energiezuinig

De CASA units zijn uitgerust met een zeer efficiënt warmtewiel, die tot 85 procent van de energie uit de afgevoerde lucht kan recupereren. Tijdens de zomer kan de unit ook een koelere binnentemperatuur garanderen dankzij de freec­ooling. De smart-sensoren zorgen ervoor dat de unit altijd de meest geschikte ventilatie biedt. Hierdoor wordt het energieverbruik zo laag mogelijk gehouden. 

Met behulp van de standaard ingebouwde Genius smart regeling en de optionele sensoren (VOC en CO2) wordt de luchtkwaliteit automatisch geregeld. Zo detecteert de unit wanneer u het huis verlaat en wanneer u terug thuis komt. Het ventilatie debiet zal zich steeds aanpassen aan de actuele ventilatie­behoefte. Een gezond binnenklimaat wordt m.a.w. continu gegarandeerd! Bovendien kunnen de bewoners de ventilatie ook naar wens aan­passen met de aanraakbediening of met de Genius app op hun smartphone. 

Swegon CASA is de eerste ventilatieunit die een milieuproductverklaring (EPD) en een levens­cyclusanalyse (LCA) heeft verkregen. Dit betekent dat de koolstofvoetafdruk gedurende de hele levenscyclus van de ventilatie unit door officiële instanties is berekend. Deze berekeningen om­vatten de in het productieproces gebruikte grond­stoffen, de productie, het vervoer, het energie­verbruik gedurende 25 jaar en de milieubelasting tijdens de recyclagefase.

De nieuwe R4C, een veelzijdige en compacte unit.

Nieuwe CASA R4C: compact en veelzijdig

Deze nieuwe luchtbehandelingskast uit de R-serie met warmtewielwisselaar heeft een plat en compact ontwerp. De R4C is bijzonder geschikt voor woningen en kleine commerciële ruimtes en is voorzien voor plafondmontage door zijn lage hoogte van minder dan 30 cm.   

Info & contact www.swegon.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details