Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Gezonde klaslokalen ­dankzij ­eenvoudig te installeren ­schooloplossingen van Swegon 

CLASSROOM
Kinderen brengen tot een derde van hun dag op school door. Luchtkwaliteit en thermisch comfort zijn daarom cruciaal voor hun gezondheid en om het leervermogen te optimaliseren.

Tekst | Swegon

Beeld | Swegon

6 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Kinderen brengen tot een derde van hun dag op school door. Luchtkwaliteit en thermisch comfort zijn daarom cruciaal voor hun gezondheid en om het leervermogen te optimaliseren. Swegon ontwikkelde hiervoor oplossingen met een eenvoudige installatie voor nieuwbouw of schoolrenovaties. 

De meeste Swegon-schoolunits kunnen recht­streeks in het lokaal geïnstalleerd worden, zonder extra kanalisatie, wat in tijd en installatiekosten bespaart. Bovendien zijn deze producten ont­wikkeld en ‘made in Belgium’ in de Swegon-fabriek in Gembloux, uitgezonderd de Compact-reeks.

CUSTOS luchtreiniger.

CUSTOS luchtreiniger

Deze uiterst efficiënte luchtreiniger is uit­gerust met een voorfilter en een HEPA H14 filter (99,995% filterefficiëntie). Hierdoor worden zelfs de kleinste onzuiverheden uit de binnenlucht weggefilterd. De CUSTOS is eenvoudig in gebruik en onder­houd dankzij de automatische melding voor filter­vervanging door ledindicatie en een gebruiks­vriendelijk bedieningspaneel aan de zijkant van het toestel. De pluspunten van de CUSTOS: stekkerklaar, laag energieverbruik, discreet design en een comfortabele luchtverdeling. 

CLASS UNIT PX.

CLASS UNIT PX

De Swegon CLASS UNIT PX is een hoog rende­ment warmteterugwinningsunit met platen­wisselaar, geschikt voor plafondmontage, zonder kanaal­netwerk en roosters. 

Dit toestel biedt een zeer laag geluidsniveau en een verstelbaar toevoerluchtrooster voor een meer comfortabele luchtverdeling.

Individuele controle in elke klas is mogelijk dank­­zij de standaard geïntegreerde regeling en de TACtouch-bediening. De Class Unit PX kan met een timer, een CO²- of een vocht­sensor gestuurd worden. De unit kan ook op een extern gebouwbeheersysteem gekoppeld worden. 

COMPACT AIR & HEAT.

COMPACT AIR & HEAT

De COMPACT AIR en COMPACT HEAT zijn lucht­behandelingsunits met een hoog rendement warmtewiel die direct in de te ventileren ruimte geplaatst worden zonder kanaalnetwerk.

De COMPACT HEAT kan ook voor verwarming worden gebruikt dankzij de geïntegreerde elektrische verwarmingsbatterij.

Deze 2 toestellen garanderen een hoog comfort in klassen dankzij luchtverdeling op lage snel­heid met Varizon nozzles. Elke Varizon nozzle kan afzonderlijk worden ingesteld. Zo kan de lucht­verdeling gemakkelijk in functie van de indeling van de klaslokaal aangepast worden zonder extra kosten. 

De COMPACT-reeks biedt volledige controle van temperaturen, luchtdebieten en bedrijfstijden door de geïntegreerde regeling en kan op gebouwbeheersystemen aangesloten worden.

GLOBAL LP OUT.

GLOBAL LP OUT

De nieuwste ontwikkeling in het Swegon-gamma is de GLOBAL LP OUT. Deze luchtbehandelingskast is bedoeld voor installatie op platte daken. Door het gebruik van twee bochten biedt deze unit de mogelijkheid van een directe verbinding met het klaslokaal door het dak.
Dankzij de discrete omkasting is de unit niet of nagenoeg niet zichtbaar vanaf straatniveau. Zoals de CLASS UNIT biedt ook de GLOBAL LP OUT een geïntegreerde regeling, TACTouch afstand­bediening en diverse sturingsmogelijkheden en communicatie met gebouwbeheersystemen. 

Bij deze outdoor units is een dak en sokkel inbegrepen. Er zijn extra voeten beschikbaar voor bescherming tegen sneeuw op platte daken. Optioneel is er ook een plenum voor buitenlucht en afvoerlucht.    

Meer info over schooloplossingen : www.swegon.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details