NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Global Handwashing Day: 4 op 5 wast handen niet na toiletbezoek

Global Handwashing Day: 4 op 5 wast handen niet na toiletbezoek

>> Vandaag wordt het belang van een handwasroutine met zeep benadrukt.
>> LIXIL en GROHE maken mensen bewust van het belang van handhygiëne via inzichtelijke content op sociale media.
>> GROHE biedt handsfree bedienbare kranen aan als slimme hulpmiddelen voor een betere handhygiëne.

2020 is anders. Een wereldwijde pandemie dwingt de wereld om opnieuw na te denken – ook over onze dagelijkse handwasroutines: handhygiëne is een van de belangrijkste elementen om preventief infecties te voorkomen, maar is helaas niet altijd realiseerbaar. Bijvoorbeeld wanneer er geen mogelijkheid is om onderweg je handen te wassen, of je vergeet het gewoon of je doet het niet goed. Wereldwijd wassen vier op vijf mensen hun handen niet na een toiletbezoek*.  Iedereen kan een kleine opfrissing wat betreft goede routines gebruiken, en dat geldt ook voor handhygiëne, zelfs wanneer we met z’n allen al zeer goed beseffen dat het belangrijk is.​

Ter gelegenheid van de “Global Handwashing Day” vandaag, hebben LIXIL, de Japanse wereldleider op gebied van sanitair waar o.a. GROHE deel van uitmaakt, en GROHE zich voorgenomen om het belang van handhygiëne in de kijker te zetten. Inzichtelijke inhoud over handen wassen wordt vandaag gedeeld op sociale media en dient als dagelijkse herinnering aan het belang van handhygiëne om zo ziektes te voorkomen – want schone handen waren nog nooit zo belangrijk.

Schermafbeelding 2020-10-15 om 13.50.16

Handsfree bedienbare kranen als slimme hulpmiddelen voor een betere handhygiëne

De groeiende behoefte voor hygiëne leidt ertoe dat er vraagtekens worden gesteld bij het wassen van de handen thuis, op het werk en in de openbare ruimte. Meer dan ooit is het aanraken van een conventionele kraan – vooral in een openbare toiletruimte – geen aantrekkelijke optie meer. Kranen die via een infraroodsensor worden aangestuurd zijn niet nieuw. Het veranderde bewustzijn is dat wél en zet deze producten opnieuw in de schijnwerpers. Dankzij de activering van de waterstroom door de handen onder de uitloop te houden, beperkt de verspreiding van ziektekiemen en kruisbesmetting zich. 

Naast touchless badkameroplossingen biedt GROHE ook een intelligent assortiment aan voor de keuken dat voldoet aan de geavanceerde hygiëne-eisen. Recent lanceerde GROHE de GROHE SmartControl Kitchen. Een keukenmengkraan die handsfree te bedienen is. In plaats daarvan kan je de waterstroom via de onderarm, elleboog of pols activeren, wat een perfect hygiënische oplossing vormt. Zo biedt GROHE de perfecte oplossingen voor de meest gevoelige woonruimtes.

Links: GROHE Bau Cosmopolitan E badkamerkraan in chroomuitvoering. € 286,17 (btw incl.)
Rechts: GROHE SmartControl Kitchen model Zedra in chroomuitvoering, € 690,31 (btw incl.)

www.wateraid.org, maart 2020

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details